PSbloggens årslista 2016: 2017 års mest spännande spel

Nu har vi blickat tillbaka på året under några inlägg, och snart är det dags att kora år 2016 allra bästa spel. Innan dess lyfter vi dock blicken uppåt, framåt och sneglar lite på vad som erbjuds under nästa år. Även om 2016 var fyllt av en stor mängd spel, verkar det inte som att vi PlayStationspelare får ligga på latsidan nästa år heller.

Det är en hel del titlar som skulle släppts i mitten eller slutet av detta år, som har skjutits upp några månader, och därför hamnat på andra sidan nyårsafton. I dagens inlägg låter vi redaktionsmedlemmarna berätta om vilka spel de allra mest ser fram emot. Förmodligen har vi missat något spel som just du längtar efter, se därför till att fylla kommentarsfältet med titlar som du ser fram emot!

Johan: Horizon: Zero Dawn

Urtidsmiljöer och dinosaurier, vad kan bli bättre? Just det, robotdinosaurier!Urtidsmiljöer och dinosaurier, vad kan bli bättre? Just det, robotdinosaurier!

Urtidsmiljöer och dinosaurier, vad kan bli bättre? Just det, robotdinosaurier!

Det var väldigt trist att se Horizon: Zero Dawn försenas till 2017, men nu i efterhand är det nog ganska skönt att utvecklarna fick lite extra tid samt att det nu inte kommer att släppas mitt i en hetsig höstperiod. Visserligen är inte början av 2017 så hemskt mycket lugnare, men i februari kommer min tid utan tvekan avsättas till att utforska Guerilla Games trollbindande värld.

Jerry: Friday The 13th: The Game

...och som den ständiga målvakten: nummer 13, Jasooooon!

…och som den ständiga målvakten: nummer 13, Jasooooon!

Var det ens något tvivel att jag placerade detta skräckspel med den hockeymaskprydde galningen högst upp på min lista? Det här kommer att bli en spännande katt och råtta-skräcklek som utspelar sig i en av de mest ikoniska världarna inom slasher-genren, och för första gången kommer jag att få kontrollera Jason Voorhees i hans alldeles egna spel.

Fredrik: Nier: Automata

En av förbättringarna i spelet är givetvis att svärden blivit ännu mer enorma

En av förbättringarna i spelet är givetvis att svärden blivit ännu mer enorma

Jag har spelat väldigt många dåliga spel i mina dagar. Utan någon direkt diskussion kan Drakengard/Drag on Dragoon-serien räknas som dåliga spel, åtminstone till det visuella och spelmekaniska, men det fanns ändå någonting väldigt speciellt i dessa. När Nier kom, till synes från ingenstans, och släpptes i luckan mellan Dragon Age: Origins och 3D Dot Game Heroes var jag ju inte svårflörtad på att plocka upp det.

Kombinationen av galenskap, story, karaktärer och musik skapade någonting väsentligt större än dess beståndsdelar, och gjorde det väldigt lätt att bortse från att spelet såg horribelt ut ibland, och att sidouppdragen var tråkigare än att titta på när lim torkar.
Nier: Automata ser ut att rätta till vissa spelmekaniska brister som föregångaren hade, och att vi ens får fler spel i den här serien är helt fantastiskt.

Krille: Persona 5

Är det menyval som sticker ut ur fickan på dig eller är du bara glad att se mig?

Är det menyval som sticker ut ur fickan på dig eller är du bara glad att se mig?

Ingen gör rollspel som Atlus. Ingen. Shin Megami Tensei: Nocturne var min första kontakt med den rena magi de gång på gång lyckas skapa, och det blev snabbt ett favoritspel. När Persona 3 senare dök upp överträffade det allt i genren, för att två år senare framstå som föråldrat i jämförelse med dess uppföljare. Det var åtta år sedan – uppföljaren de snickrat på sedan dess kan med andra ord inte bli något annat än helt fantastiskt.

Anton: Horizon Zero Dawn

En del robotar har haft närkontakt med rymdskeppen från Star Trek

En del robotar har haft närkontakt med rymdskeppen från Star Trek

Robotdinosaurier. Det räcker egentligen så. Plus termen post-postapokalyptisk värld, som är så extremt fånigt att det blir lite tufft. Det enda som talar emot är att det är Guerilla Games, som aldrig varit någon favoritstudio.

Jesper: Mass Effect Andromeda

Mako-sekvenserna i Mass Effect gör en efterlängtad comeback

Mako-sekvenserna i Mass Effect gör en efterlängtad comeback

För mig finns det ett spel som sticker ut i hypen, och det är den nya Mass Effect-delen. I skrivande stund är spelet fortfarande invälvt i dimma och vi vet inte så mycket ännu, men sett till hur bra föregångarna har varit så längtar jag. Det som avslöjats om att besättningen kommer att ha betydligt med dialog, att du ska kunna ha förhållanden med dem och att de blir svartsjuka låter som en otroligt levande miljö som jag vill se Bioware leverera på. Bubblare på min lista är Persona 5 och Horizon: Zero Dawn. Och ett spel som får mig att vilja lära mig japanska är The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III som kommer att släppas i Japan under 2017. Det enda jag kan göra är att hålla tummarna att det lokaliseras snabbt för ett släpp hos oss.

Martin: Ni No Kuni II: Revenant Kingdom

I folkmassan går det att skymta Martin, som frenetiskt viftar med sin ljusstav av glädje

I folkmassan går det att skymta Martin, som frenetiskt viftar med sin ljusstav av glädje

Om nu inte Level 5 beslutar sig för att röra till det ordentligt och införa actionbetonade strider istället för de genialiska kamperna, har de redan fångat mig. När jag tittar på de filmsekvenser som släppts hittills av spelet, blir jag fortfarande helt stum av förvåning. Det ser så fantastiskt vackert ut, och jag vet att estetiken kommer att följa med I själva spelmomenten också.
Om det är ett japanskt rollspel jag verkligen ser fram emot att spela under nästa år, är det definitivt Ni No Kuni II: Revenant Kingdom.

Toby: Red Dead Redemption 2

Sju stenhårda snubbar, på väg att göra historia!

Sju stenhårda snubbar, på väg att göra historia!

Rockstars första Red Dead Redemption var nog ett av deras bästa spel, med en tajt berättelse inramat av en otroligt vacker westernvärld. Och nu efter en höst fylld med Westworld känner jag ett starkt sug efter att få kasta mig upp på hästryggen igen och rida runt på nytt! Hoppas bara att det inte blir allt för försenat, då detta nästan är praxis numera.

Vilket spel ser du fram emot under nästa år?

3 kommentarer
  1. Alestes Alestes
    • Jerry Olsson
  2. DieMonger Thomas

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.