Vad spelar du i julhelgen?

Nu är timmen slagen. I morgon bitti är det julafton och förhoppningsvis har alla PlayStation-spelare runt om i landet varit riktigt snälla. Med jul följer också ledighet och de som har varit smarta, har sparat undan lite semesterdagar eller inarbetad tid för att tillbringa med nära, kära och givetvis med favoritkonsolen också.

Under mellandagarna hoppas vi att ni har tid att följa vår rafflande serie som självklart kretsar kring årets spel. Som vanligt kommer vi förutom de bästa spelen, lista den största besvikelsen, den bästa överraskningen men även trender och förhoppningar inför nästa år.

Missa inte att årets jultävling pågår under hela julafton också! Nu försöker vi dock stressa av och fokusera på de spelplaner som smids runtom i stugorna inför ledigheten.

Jesper joxar med japanska rollspel i jul

Orbal motorcykelutflykt i pittoresk landsbygd

Julledigt från jobbet betyder mer tid för spel, så jag hoppas hinna med mycket! Med risk för att låta som en LP-skiva med ett rejält hack så fortsätter jag med mina två långtidsprojekt Final Fantasy XV (8/10) och The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II (9/10). I det förstnämnda har jag tillbringat alldeles för mycket tid på sidouppdrag, jakter och insamlande av material istället för att fokusera på huvudberättelsen. Det ska bli ändring på det och jag har bestämt mig att jag ska fokusera på att klara spelet innan jag ger mig på alla distraktioner. I Trails II känns det ändå som om jag närmar mig slutet på första genomspelningen. Jag håller på att städa lite för att kunna ta platinum-trofén på två genomspelningar och har gissningsvis 10-15 timmar kvar innan det är dags för en snabbgenomspelning på högsta svårighetsgraden.

Skämshögen är större än någonsin, och jag köpte precis Grand Theft Auto V och vill ge det en chans, men är orolig att jag blir överväldigad av saker att göra (som jag ofta blir i spel med öppen värld). Jag är också mitt uppe i en genomspelning av Life is Strange och ligger i del 2. Slutligen påpekade en kompis att jag verkligen måste prioritera en genomspelning av Heavy Rain (7/10) som jag köpt tre gånger men fortfarande inte spelat.

Johan fördjupar sig i visuella romaner

Eftersom jag kommer att vara borta åtminstone ett par dagar i julhelgen kommer min trofasta PlayStation Vita få hänga med och stå för spelunderhållningen. Jag har passat på att packa den till bredden med visuella romaner, som bland annat Steins;Gate och Psycho-Pass: Mandatory Happiness (9/10)Precis som många kopplar av med en bra bok, kommer jag att koppla av med märkliga japanska berättelser.

När jag väl kommer hem igen ska jag sikta på att bli klar med det smått fantastiska Rise of the Tomb Raider (9/10), och fundera på om det är värt att sikta efter en platinatrofe i detta innehållsrika verk.

Vad spelar du i helgen?

3 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. macke86
  3. Alestes Alestes

Kommentera