Vad spelar du i helgen [vecka 9 2017]

Våren närmar sig med stora steg och det är redan mars, en månad som kantas av några av årets absolut största spelsläpp. Horizon Zero Dawn (9/10) hyllas med all rätt av en enig kritikerkår som en av de bästa plattformsexklusiva titlarna på PlayStation 4. Som om det inte räckte har vi en otroligt omfattande rollspelsvår att vänta. Den här veckan släpptes också Torment: Tides of Numenera, en andlig uppföljare till klassikern Planescape:Torment, och inom loppet av en månad väntar även Mass Effect: Andromeda och Persona 5.

Annars var veckans överraskning att actionäventyret Middle-Earth: Shadow of Mordor (9/10) får en uppföljare. Spelet med den generiska titeln Middle-Earth: Shadow of War avslöjades av misstag av butikskedjan Target och utannonserades officiellt dagen efter. Det innovativa Nemesis-systemet ska vara tillbaka och vi kan se fram emot svåra orch-bossar.

Jesper dödar vampyrer

Oerhört organiserad ockultjägare offrar obscena odöda och oberäkneliga oknytt

Jag har lagt vantarna på recensionexemplaret av The Incredible Adventures of Van Helsing och kommer att ägna en del av min helg åt vampyrslakt. Jag hoppas självklart hinna städa lite sidouppdrag i det fantastiska Horizon Zero Dawn också.

Efter allt snack om platinatroféer fick jag upp ögonen för My Name is Mayo i Martins krönika och tänkte försöka ta en enkel platina i det också.

I Criminal Girls 2: Party Favors (8/10) har jag det mindre smickrande momentet att nöta nivåer för slutboss och EX-game. Sen är det bara att döda slutbossen 7 gånger och extraslutbossen 7 gånger så är platinatrofén min.

Slutligen måste jag svära lite i kyrkan, då jag kommer att spela ‘det där andra actionrollspelet’ på den ‘den där andra konsolen’.

Martin svingar svärd tills han ser rött

En helt vanlig dag i ketchupfabriken

En helt vanlig dag i ketchupfabriken

Jag fortsätter min resa i BERSERK and the Band of the Hawk, ett musouspel enligt traditionellt recept, serverat av Omega Force. Hittills håller sig spelmekaniken till det jag är van vid när det kommer till den här typen av spel, och den stora överraskningen består i berättelsen som är riktigt bra.

Övrig speltid tillbringas förmodligen tillsammans med sonen och då främst i Overwatch (8/10). Förhoppningsvis hinner vi med en stund i 7 Days to Die (7/10) också; en titel som blivit uppgraderat ordentligt sedan släppet och nu saknar de flesta av buggarna som drog ned betyget på spelet.

Jerry besöker en primitiv framtid

Aloy är redan en omtyckt hjältinna

Häromdagen fick jag hem samlarutgåvan av Horizon Zero Dawn, vanligtvis brukar jag inte köpa specialversioner av spel men just denna var för mig omöjlig att motstå. I helgen tänker jag fortsätta följa med Aloy på hennes storslagna äventyr.

Om jag hinner, ska jag testa Banned Footage 2 i Resident Evil 7: Biohazard (9/10) också.

Vad spelar du i helgen?

Kommentera