Vad spelar du i helgen? [Vecka 50 2016]

Vecka femtio innebär att det snart är slut på året och att julen bokstavligen är runt hörnet. Hörnet är dessutom väldigt, väldigt nära – alldeles intill oss faktiskt! Även om vi i år bjuds på den absolut sämsta uppsättningen röda dagar, går det att få till några extra dagars ledighet trots allt. Med några få, jobbfria dagar, är det dock viktigt att optimera speltiden och det är redan nu dags att planera.

Även om spelstormen har tynat bort, innebär det inte att det är lugnt på PSbloggen. Det råder febril verksamhet, likt tomteverkstaden i Kalle Ankas jul på TV. Vår jultävling är i full gång och i redaktionen håller vi dessutom på att sammanfatta rösterna för årets spel, som publiceras i mellandagarna.

Även i tomteverkstaden, behövs dock tid till avkoppling och spelande och därför frågar vi som vanligt hur planerna ser ut inför helgen.

Jerry kämpar mot fulingar i blå spandex

Titta, det är hunden Jerry Lee från En Snut På Hugget!

Jag har legat i feber sedan i onsdags men lyckligtvis har jag greppat tag i gigantiska Fallout 4 (9/10), som faktiskt är min allra första visit i en ruinerad plats efter atombombens förödelse. Efter många spelade timmar känner jag att min gubbe i blå trikåer har bara skrapat på ytan, och under helgen ska jag dyka djupare in i den radioaktiva världen.

Julen närmar sig och givetvis har Blizzard lanserat ett jultema i Overwatch (8/10) med snöbollskrig och festliga juldräkter att samla på, vilket jag ska försöka ta mig an inför fjärde advent. Dessutom har jag laddat ner Stardew Valley, som jag har längtat efter att få spela på konsol. Att leka bonde är ju alltid kul, och det blir att börja sätta potatis i helgen!

Jesper avnjuter ett handritat äventyr

Mystisk mask & malplacerade maskiner. Magi månne?

Jag har precis börjat spela The Little Acre, ett peka-och-klicka äventyr som är handritat och utspelar sig i 50-talets Irland. Men allt står inte rätt till… Jag hoppas hinna spela tillräckligt mycket för att ge er recensionen i julklapp.

Självklart fortsätter mitt äventyr med Noctis och hans entourage i Final Fantasy XV (8/10), och som om det inte räckte med ett japanskt rollspel så fortsätter min jakt på platinum i The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II (9/10). Jag har spelat över 50 timmar och blir fortfarande överraskad av berättelsen och nya spelmoment introduceras. Det är nästan så jag vill lära mig japanska för att kunna avnjuta del tre redan under 2017, för lokaliseringen lär dröja till senare med tanke på att vi inte ens fått något mer exakt datum än ett år för den japanska lanseringen.

Martin mular sig själv

I believe I can flyyyyyyyyy

I believe I can flyyyyyyyyy

Jag är i full färd med att kasta min virtuella avatar nedför branta, snöklädda backar i Steep och har det riktigt trevligt. Någon bra snowboard-åkare är jag inte på riktigt och inte heller ännu i spelet, men det fina i kråksången är att jag inte får någon snö innanför jackan när jag trillar i spelet.

Om det finns tid över, känner jag mig otroligt sugen på att starta en ny genomspelning i Mass Effect. Jag har blivit ordentligt peppad inför Mass Effect Andromeda, och saknar en platinumtrofé i det första spelet. Eventuellt blir det några omgångar i Pinball FX2 VR (9/10) också, eftersom jag fortfarande trivs otroligt bra med VR-flipper.

Nu vill vi höra dina planer, vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Quint Quint

Kommentera