Vad spelar du i helgen [Vecka 5 2017]

Jisses! Det är redan vecka 5 på året, något som innebär att det bara är 47 veckor kvar tills 2018 äntrar scenen. Nåja, det är ju några veckor kvar visserligen, men känns det inte lustigt att tiden går så snabbt?

Nytt år ger oss också nya möjligheter till förändring, och redan i onsdags introducerade vi en av de förändringar som skett på PSbloggen; månadens fråga. Årets debutant handlar helt och hållet om molnet, eller de cloudtjänster som vi omsätter som spelare. Är de bra eller är de ett hot för nostalgiska spelare runt om i världen?

Oavsett vad utfallet blir, har helgen smugit på oss likt Nathan Drake i ett busksnår; det är dags att omfamna några dagars ledighet och smida spelplanerna!

Johan svingar svärd i japansk mytologi

William fick rådet att ta tjuren vid hornen. Svärdet var dock ett tryggare val.

Jag håller för fullt på med att spela igenom Nioh för recension, och förväntningarna var ju förstås högt ställda med tanke på att det ligger på listan för månadens höjdpunkter. Jag har kommit en bra bit in i berättelsen nu, och det har hittills varit en väldigt intressant resa. Min recension kommer dock att dröja till nästa vecka eftersom jag vill testa onlineläget lite mer. Det har inte riktigt samarbetat vid alla tillfällen, och jag vill undersöka om det är en tillfällighet eller om det finns ihållande problem.

Jag är åtminstone glad att spelet har balanserats jämfört med den första demoversionen för några månader sedan. Det är en betydligt mänskligare svårighetsgrad, men absolut långt ifrån enkelt. Mer om detta kommer du att kunna läsa nästa vecka!

Martin utforskar VR grundligt

OH NOES! Vilken hand har jag eldskjutaren i nu igen?

OH NOES! Vilken hand har jag eldskjutaren i nu igen?

Jag håller febrilt på att utforska de halvt psykedeliska världarna i VR-skjutaren Dexed och har mitt i det vackra kaoset upptäckt vilken otroligt kraftfull plattform som den virtuella verkligheten erbjuder.

Mycket av speltiden i helgen kommer att gå åt till att utforska gratisapplikationer till PlayStation VR, optimering av headsetet och kanske en och annan dust med det fantastiska Pinball FX2 VR (9/10). Jag kan helt enkelt sammanfatta att planerna för helgen är metadels virtuella!

Jesper står i valet och kvalet

Det är inte var dag man får spela som Krig från apokalypsens fyra ryttare, och det är ingen högoddsare att han är arg

 

Vissa beslut är svårare än andra. Jag känner mig inte helt färdig med vare sig Gravity Rush 2 (9/10), Final Fantasy XV (8/10) eller Life is Strange, medan skämshögen är större än någonsin. Flera spel i den högen lockar samtidigt som jag får vibbar att om jag lämnar de pågående spelen minskar sannolikheten drastiskt att jag någonsin kommer tillbaka till dem.

Skämshögen är bokstavligen en stapel med fysiska spel som jag ser varje gång jag går in i datarummet hemma, och det jag känner mig mest sugen på är nog Darksiders: Warmastered Edition, Far Cry Primal eller Assassin’s Creed: Unity (7/10). Jag kanske borde köra en omröstning och se vad jag ska spela härnäst?

Utöver det valet och kvalet kommer jag att spela brädspel, då ett gäng på jobbet dragit ihop en spelkväll. Det blir nog lite Masmorra: Dungeons of Arcadia, Munchkin, Roborally och annat kul. Slutligen kan jag inte hålla fingrarna från den veritabla kakburken The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II (9/10) där jag klarade spelet igår bara för att upptäcka att det finns både extrakapitel och en lång epilog innan jag får köra igång New Game+ på högsta svårighetsgraden.

Vad spelar du i helgen?

Kommentera