Vad spelar du i helgen? [Vecka 48 2016]

Nu är det inga många helger kvar tills dess att året är slut och även om inte spelflödet sinat helt, känns det som att vi nu kommer in i en något lugnare period. På bloggen ligger vi dock inte på latsidan, utan har påbörjat arbetet med att sammanställa våra listor över årets spel, något som blir väldigt intressant att läsa i slutet av året.

För att verkligen avsluta året i full fart, är det dags för PlayStation Experience, där förhoppningarna är ganska höga. Kommer vi att få se Full Throttle för PlayStation 4, något nytt om Ni No Kuni II: Revenant Kingdom, eller kommer allt att handla om PlayStation VR?

Den som väntar, får se. Nu hör vi efter vad som spelas, sedan tar vi helg!

Martin flipprar ur totalt, även i VR

Min stad, ska bli så stor och vacker. För säkerhets skull bygger jag i sten.

Min stad, ska bli så stor och vacker. För säkerhets skull bygger jag i sten.

Jag blev tyvärr sjuk i veckan och har fått tillbringa största delen i sängen. Med andra ord har det blivit en hel del spelande på PlayStation Vita under de timmar jag varit vaken, främst Criminal Girls 2: Party Favors (8/10).

På recensionsbordet ligger två unika flipperspels-upplevelser och inväntar min friskhet: Pinball FX2 VR och Zen Pinball 2: Bethesda Pinball. Om inte detta skulle räcka, har dessutom min aptit för det fenomenala Dragon Quest Builders (10/10) vaknat till liv igen och återstående tid tillbringas nog där, i den fyrkantiga världen.

Jesper upplever en slutgiltig fantasi

Höga berg, djupa dalar och en chocobo.

Höga berg, djupa dalar och en chocobo.

Första advent har kommit och passerat och vi närmar oss juletider. Ikväll blir det inte så mycket spel då det är dags för julfest med jobbet.

Det har nog inte undgått någon att Final Fantasy XV släpptes i tisdags och jag har fått den stora äran att recensera det här på bloggen. Jag hoppas hinna lägga en ansenlig mängd timmar på Noctis och hans vänners äventyr under helgen.

Precis som så många gånger förr får jag nog svårt att hålla fingrarna borta från The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II (9/10). De negativa egenskaper som drog ned det till en nia när jag recenserade det har åtgärdats i den senare delen av spelet och i retrospekt vete sjutton om jag inte borde ha gett det full pott. Om du gillar japanska rollspel och har en PlayStation 3 eller Vita får du inte missa dessa två pärlor. Mina Black Friday-fynd har också kommit, men de får vänta ett tag på skämshögen.

Johan gräver i skämshögen

Detta är ungefär som mitt ansiktsuttryck när jag startade upp Ratchet & Clank på PS4 Pro.

Detta är ungefär som mitt ansiktsuttryck när jag startade upp Ratchet & Clank på PS4 Pro.

Nu när vi börjar se slutet på året och bara har ett fåtal spelsläpp kvar, är det ju läge att börja gräva upp de guldkorn som jag har missat under året. Jag har bland annat påbörjat Ratchet & Clank (9/10), som nu har legat och väntat på min hårddisk sedan lanseringsdagen tidigare i år. Det finns ju dock inte ett bättre läge än nu att spela det, med tanke på PS4 Pro-patchen som både introducerar HDR-stöd och högre upplösning. Det såg ju inte tokigt ut från början, men grafiken är nu riktigt slående.

Jag införskaffade dessutom The Witness (9/10) i en rea nu i veckan, och det kan troligtvis bli ett långtidsprojekt med tanke på hur komplexa pusslen kan bli efter ett tag.

Vad spelar du i helgen?

3 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. DieMonger Thomas
  3. Kristoffer Nyrén Krille

Kommentera