Vad spelar du i helgen? [Vecka 45 2016]

Ännu en hektisk spelvecka är avverkad, och det betyder förstås att vi har en fullspäckad spelhelg framför oss. På redaktionen börjar vi närma oss slutspurten på recensionsåret, men det finns fortfarande en skaplig hög att gå igenom, samt en del riktigt efterlängtade spel som inte ännu har släppts.

Flera på redaktionen har varit ute och shoppat den nya PlayStation 4 Pro nu inför helgen, och vi är säkert inte de enda som är sugna på att hårdtesta den nu när flertalet spel har fått kompatibilitetspatchar. I vanlig ordning går vi igenom några av våra helgplaner, för att sedan lämna över ordet till våra kära läsare i kommentarsfältet.

Jesper dödar demoner och mekar med hårdvara

Rörigt och rörligt sammanfattar Seraph ganska bra

Rörigt och rörligt sammanfattar Seraph ganska bra

Fokus i helgen kommer att vara på den John Woo-inspirerade plattformsskjutaren Seraph som jag spelar för att skriva en recension. Jag har också köpt en PlayStation 4 Pro och kommer att flytta över min 2TB hårddisk från min vanliga PS4 till min Pro. Självklart med ett större antal timmars kopiering till och återställning från en extern hårddisk, då PS4:ans disk är krypterad och inte kan lyftas över som den är.

När min Pro väl är igång blir det svårt att hålla fingrarna borta från Uncharted 4: A Thief’s End (10/10), Ratchet & Clank (9/10) och The Last of Us: Remastered (9/10) för att prova hur de snurrar i 60fps i 1080p. Jag har ingen 4k-TV, men köper en Pro ändå för att få bättre flyt i spelen då många av titlarna jag ser fram emot har utannonserat stöd för Pro.

Martin återvänder till VRMMORPG-världen

Kirito kan nu använda fyra olika stridsstilar för att hacka sönder monster!

Kirito kan nu använda fyra olika stridsstilar för att hacka sönder monster!

Väl hemkommen från en underbar semester i Japan, väntar ytterligare ett äventyr i samma anda. Det är återigen dags för mig att äntra den virtuella versionen av MMORPG i form av Sword Art Online: Hollow Realization. Denna gång träffar Kirito på en datorstyrd karaktär som önskar följa med honom ut på äventyr i det nya rollspelet Sword Art: Origin. Det ska bli intressant att sätta tänderna i detta, alldeles nya bidrag till serien.

Johan smyger runt i skuggorna

Emily vaknade upp en dag och hade en lilafärgad pil som stack ut från handen. Kunde ha varit värre antar jag.

Emily vaknade upp en dag och hade en lilafärgad pil som stack ut från handen. Kunde ha varit värre antar jag.

Utöver att jag planerar att skriva färdigt en hel rad recensioner under helgen kommer jag även att bege mig till Karnaca för att reda ut en statskupp. Jag talar förstås om Dishonored 2 som släpps nu idag, och det är ett av de mest efterlängtade spelen för mig under detta år. Denna gång bjuds vi på två spelbara karaktärer, där Corvo och Emily har olika färdigheter som påverkar hur du tar dig an uppdragen.

I första spelet lyckades jag ta mig igenom hela berättelsen utan att ta ett enda fiendeliv, något som jag hoppas kunna göra även här. Att sikta på platinatrofé känns dock inte riktigt realistiskt, då du måste ta dig igenom hela spelet utan att någon fiende ens får syn på dig. Mycket tålamod har jag i dessa spel, men inte så mycket.

Nu vill vi förstås veta vad DU kommer att spela i helgen!

Ett svar
  1. macke86

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.