Vad spelar du i helgen? [Vecka 43 2016]

Oj och hoppsan vad tiden går fort! Det var inte länge sedan jag kom hem från förra Japan-resan i våras och kände en längtan tillbaka. Nu är jag iväg igen och flyr den svenska snålblåsten till förmån för japansk hövlighet, öronbedövande spelhallar och eventuellt en och annan Hatsune Miku T-shirt.

Veckan har bjudit på rejäla mastodontsläpp såsom Titanfall 2, World of Final Fantasy (9/10) och självklart allas bonde-simulator Farming Simulator 17. Helgen är nästan på oss och nu undrar vi ju såklart om du tänker skörda hö, hoppa in i en stor robot eller bara nöja dig med att ha ett riktigt stort, fyrkantigt huvud.

Martin är på semester och spelar. Såklart.

OJ! Vad jag har saknat er allihop!

OJ! Vad jag har saknat er allihop!

Jag har självklart packat ned min PlayStation Vita i handbagaget så att jag kan spela lite under resan till Osaka. Främst kommer min speltid kretsa kring att köra klart alla låtar på alla svårighetsgrader i Miracle Girls Festival, så att jag äntligen kan låna ut spelet till Jesper, något som jag lovat sedan länge.

Jag kommer förmodligen även tillbringa åtskilliga timmar i det ljuvliga The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel (8/10), ett spel som jag recenserade men aldrig hann njuta klart. Jag antar också att jag kommer snubbla över några nya, japanska spel som jag köper till min bärbara Sony-konsol, men om så är fallet, berättar jag mer senare.

Jesper återvänder till Erebonia

Elliot drar av ett solo som specialattack

Elliot drar av ett solo som specialattack

Jag har fått den stora äran att recensera The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II som inte helt oväntat är en direkt fortsättning på spelet Martin nämner ovan. Spelet släpps i Europa 11 november och jag räknar med att ha en recension klar innan dess. Utöver det så spelar jag dessutom rymdskjutaren Xenoraid som har en bismak av bullet-hell med avsikt att recensera det.

Som om inte det vore nog har jag plockat upp Just Dance 2017 och World of Final Fantasy 9/10 som jag hoppas hinna testa lite grand också.

Johan jonglerar skjutare och fantasyrollspel

Farming Simulator tog en riktigt mörk sväng i år.

Farming Simulator tog en riktigt mörk sväng i år.

Det är inte svårt att se att spelhösten är i en av sina mest intensiva perioder nu, och det räcker bara att titta på mitt recensionsbord för att få det bekräftat. Jag har dels nöjet att kika närmare på två av årets största förstapersonsskjutare, i form av Battlefield 1 och Titanfall 2. Det blir mycket pangande i helgen, men eftersom spelen skiljer sig åt ganska rejält kommer det troligtvis inte att bli enformigt.

För att jag inte skulle känna mig sysslolös tog jag även på mig att recensera The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition. Om du inte ser några inlägg på bloggen de kommande veckorna, skyller jag detta evighetsprojekt.

Vad kommer du att spela i helgen?

2 kommentarer
  1. Palllew
    • Johan Lindros Johan Lindros

Kommentera