Vad spelar du i helgen? [Vecka 41 2016]

Lanseringen av PlayStation VR är nu avklarad, och Martin och många andra har checkat ut från verkligheten till förmån för den betydligt trevligare virtuella verkligheten. Om du ännu inte har hoppat på VR-tåget finns det dock gott om spel sysselsätta dig med. Vad sägs till exempel om det ypperliga Rise of the Tomb Raider (9/10) som Jerry var eld och lågor över, eller Martins ögonsten Dragon Quest Builders (10/10)? Eller varför inte det intensiva rytmspelet Thumper (10/10)?

Det är dock bara ett axplock av vad du kan avnjuta i helgen, och vi kan väl lika gärna gå på djupet med helgens spelplaner?

Jerry river loss på rallybanor och letar efter Halloweendräkter

Gasen i botten

”Gasen i botten, nu drar vi igång” sjöng Eddie Meduza en gång i tiden.

Jag har kastat mig från spännande gravplundringar till rallystolen där jag kör så att det ryker i WRC 6, och det är nyttigt med ett rallyspel som omväxling. Det var väldigt länge sen jag spelade ett rallyspel senast men de brukar vara väldigt underhållande. Under helgen ska jag träna på att ta de där skarpa kurvorna i bland annat Portugal och svenska rallyt.

Jag har inte spelat Overwatch (8/10) på ett bra tag men när Johan skrev en häftig nyhetsartikel om det populära spelets Halloween-special, med bland annat nya dräkter och det sjukt roliga Junkenstein’s Revenge fick jag blodad tand. Det blev inga dräkter från OS-temat, men nu hoppas jag på att få Roadhogs monsterdräkt eller Mercys tuffa häxklädsel.

Martin hinner nog aldrig träda in i den verkliga verkligheten

En av få VR-titlar jag verkligen inte ser fram emot att få uppleva...

En av få VR-titlar jag verkligen inte ser fram emot att få uppleva…

Förutom att jag ska försöka spela klart Skylanders Imaginators med min son i helgen och traggla vidare i det smått flamsiga, men samtidigt välgjorda Superdimension Neptune VS Sega Hard Girls, har jag dessutom tagit på mig ett stort projekt. Jag hängde i princip på låset och hämtade ut mitt efterlängtade PlayStation VR tidigare idag och har precis satt igång det med sladdar och allt.

För tillfället är jag ensam på bloggen om att ha införskaffat headsetet, och därför innebär det även att en hel del spel har hamnat på mitt bord för recension. Jag ska under helgen försöka köra så mycket VR som möjligt och några av titlarna jag ska ge mig på är Rez Infinite, Here They Lie, Sports Bar VR och 100ft Robot Golf. Det blir minst sagt ett späckat schema, men jag samtidigt fram emot att få berätta om mina upplevelser under nästa vecka!

Johan utrotar råttor i Warhammer-miljö

Råttor med dålig hållning straffas lämpligast med svärd.

Råttor med dålig hållning straffas lämpligast med svärd.

Svenska utvecklarna Fatshark har haft stora framgångar på PC med sitt kooperativa verk Warhammer: The End Times – Vermintide, och nu är det dags för konsolerna att få sin dos av gigantiska råttor som alla behöver avverkas. Jag har hunnit med ett fåtal uppdrag redan, men ska försöka gå på djupet nu i helgen så att en recension kan bli klar till nästa vecka.

Jag ska även köra några varv i Mantis Burn Racing, som hamnade på min radar när det nämndes att det kommer att bli ett av de första spelen som kommer att köra i äkta 4K-upplösning i 60 bildrutor per sekund på PS4 Pro. Eftersom jag inte har en Pro-konsol än har jag inte kunnat testa den funktionen, men en recension dyker upp efter helgen!

Men den viktigaste frågan är ju – vad kommer du att spela i helgen?

Ett svar
  1. DieMonger Thomas

Kommentera