Vad spelar du i helgen [Vecka 4 2017]

Då var det redan dags för januari månads sista helg, som även innebär ett välkommet tillskott på lönekontot. Jag tycker att det är skönt att månaden äntligen finner sitt slut, eftersom vägen hit har varit väldigt lång.

Under veckan som gått har vi välsignats med en del rikiga mastodonttitlar såsom det efterlängtade Resident Evil 7: Biohazard och en nostalgisk återblick till 80-talets Japan i Yakuza 0 (8/10). Jesper synade tillskottet av reatitlar på PlayStation Store och gav oss några heta tips på spel som kostar mindre än 200 kronor. Vi fick även reda på när den försenade uppföljaren till Prey äntligen släpps till PlayStation 4.

Med denna korta introduktion till helgen, hoppar vi raskt fram och avslöjar våra spelplaner!

Martin återförenas med Drake, lär känna fladdermus

Vattenskidor är för mesar, riktiga män åker lerknä!

Vattenskidor är för mesar, riktiga män åker lerknä!

När jag utvärderade Sony Platinum Wireless Headset, var jag ju tvungen att testa en av de specifika ljudinställningarna till lurarna och valet föll på Uncharted 4: A Thief’s End (10/10). Jag erkänner att jag faktiskt inte spelat denna titel över huvud taget, även om det legat i skämshögen sedan länge. Under mitt ljudtest fann jag dock åter kärleken till Naughty Dog’s actionepos. Delar av speltiden under helgen kommer därför att tillbringas tillsammans med Nathan Drake, något som jag verkligen ser fram emot.

Jag upptäckte även att jag hade inhandlat Telltale Games tolkning av Batmans äventyr och kommer nog att sätta mig in i Bruce Waynes vardag. Även om jag aldrig har varit någon fantast av Läderlappen och hans äventyr, finns det något som lockar med denna titel. Kanske är det platinumtrofén?

Jerry jagas av galna Louisiana-bor och spelar norskt rollspel

Ruttna brädor, slitna tapeter och hemska odörer kan inte ens Arga Snickaren åtgärda.

I tisdags blev jag positivt förvånad av att Resident Evil 7: Biohazard hamnade i min brevlåda, jag hade totalt glömt bort att jag förhandsbokat det. Jag har spelat ett par timmar av Capcoms sjunde del i denna skräckserie och under helgen ska jag utsätta mig själv för mer terror i familjen Bakers äckliga hus.

Jag sköljer ner rädslan med det norska rollspelet Earthlock: Festival Of Magic och under de närmaste dagarna ska jag vandra vidare i äventyret för att sedan påbörja min recension av det.

Jesper slaktar demoner i soffan

Demoner, odöda och andra elakingar ska få ett rejält kok stryk

I samband med Diablos 20-årsjubileum hittade jag Diablo III: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition (9/10) till det överkomliga priset 159:- och bedömde att dottern är gammal nog att få spela det. Vi kommer att spela vidare med vår riddare och häxa i det fenomenala lokala samarbetsläget.

Förra veckan skrev jag att jag närmade mig slutet av The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II (9/10), men det visade sig att det sista kapitlet var betydligt längre än vad jag kunde förutspå och jag får därför kämpa vidare. Dock börjar mina karaktärer bli så starka att jag nu är mer orolig för att hinna scanna fienderna innan de dör än att jag ska förlora.

Utöver spelandet tänkte jag bredda min kulturkonsumtion och besöka Lars Wallins utställning Fashion Stories på Artipelag och skatterna från Tutankhamuns grav i Magasin 9 under helgen.

Nu är vi nyfikna, vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Quint Quint

Kommentera