Vad spelar du i helgen? [Vecka 39 2016]

Oj vad tiden går! Nu står redan oktober för dörren och i och med det, även PlayStation VR med alla nya upplevelser. Personligen förbokade jag enheten redan när Sony utannonserade att enheten var på gång och har därmed förhoppningsvis säkrat mitt exemplar. Trots att jag inte har provat den nya verkligheten ännu, ser jag en enorm potential i spelupplevelserna och kan därför knappt stå ut tills jag får möjligheten att prova.

I och med att vi träder in i den definitiva höstmånaden, hägrar nya, spännande gratisspel i PlayStation Plus där mörker och grälla färger trängs sida vid sida. Här ser jag fram emot att få möta Platinum Games tolkning av Transformers, där utvecklarstudion återvänt till det som var så charmigt med den ursprungliga versionen av serien. Är du sugen på något rejält mörkt, kan jag även rekommendera Actual Sunlight; ett spel som bjuder in till en rejäl dos tung verklighet i form av depression och kärlek.

Låt oss dock trotsa mörkret och istället sprida lite ljus på vad som är helgens spelplaner!

Martin utforskar en välbekant dimension som andas retro

Du må ha ett styrkors som hårband men den här knappen har du aldrig sett va?

Du må ha ett styrkors som hårband men den här knappen har du aldrig sett va?

Efter att ha tragglat och smiskat mig igenom en större del av Criminal Girls 2: Party Favors (8/10), har jag nu lagt dekadensen bakom mig och välkomnar istället en lite glättigare japansk upplevelse. Jag har länge sett fram emot att få utforska vad Idea Factory har förberett i form av kombinationen Hyperdimension Neptunia-serien och den underbara animehyllningen till SEGAs spelmaskiner; SEGA Hard Girls. Spelet heter såklart Superdimension Neptune VS Sega Hard Girls och det kommer med säkerhet äta upp huvuddelen av min speltid i helgen.

Om jag har tid över, kommer jag antingen att återvända till FMV-äventyret The Bunker (8/10) eller det Twin Peaks-inspirerade Virginia (8/10) för att städa upp troféer i den eviga platinumjakten.

Jesper trotsar mörkret och misären

Det gamla rollspelsordspråket "om det har livspoäng kan vi döda det" åker i baksätet när mina karaktärer dör i hjärtattack av stress.

Det gamla rollspelsordspråket ”om det har livspoäng kan vi döda det” åker i baksätet när mina karaktärer dör i hjärtattack av stress.

Min syster har fyllt 40 år i veckan och jag åker ned till Skåne över helgen för att fira henne. Självklart följer min Vita med och där spelar jag recensionsexemplaret av Darkest Dungeon för fullt. För att hålla humöret uppe kan det tänkas att jag varierar mig lite och spelar det betydligt mer lättsamma Criminal Girls 2: Party Favors, och jag säger lättsamt trots att det utspelar sig i Helvetet.

Jag har laddat ned PS4-versionen av Darkest Dungeon för att jämföra med den bärbara versionen och utvärdera cross play, och passade på att ta hem demoversionen av Dragon Quest Builders samtidigt. Jag hoppas hinna spela lite på båda på söndag kväll.

Jerry kämpar mot stora pappor och mekaniska George Washingtons

Nämen,

Nämen, är det inte Daniel-Day Lewis i Gangs Of New York?

Under de senaste veckorna har jag ägnat mycket tid åt samlingen BioShock: The Collection och ni kan vara säkra på att mina visiter i Rapture och Columbia blir lite längre. Under helgen ska jag försöka ta mig an mer av det riktigt underhållande Clash In The Clouds för att låsa upp det vackra museets olika konstverk.

Jag har längtat efter Rise Of The Tomb Raider det senaste året, och om några veckor kan jag äntligen spela Lara Crofts senaste äventyr. Därför funderar jag starkt på att återvända till Tomb Raider: Definitive Edition (9/10) lagom innan uppföljaren kommer ut.

Vad tänker du spela i helgen?

3 kommentarer
  1. DieMonger Thomas
  2. Niklas Storm
    • Jerry Olsson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.