Vad spelar du i helgen? [Vecka 33 2016]

Nu är det sista helgen innan lön men i och med sommarrean på PlayStation Store som verkar utökas varje vecka, känns säkert livet tuffare än någonsin för många. Det värsta med rean är att den slutar dagen innan lön; den 24 augusti men förhoppningsvis har ni redan fyndat det som behövs till vintermörkret.

Veckan som har gått har dessutom varit full av nyheter eftersom den tyska spelmässan Gamescom har gått på högvarv. Höjdpunkterna för mig har hittills varit att vi fått ett datum för när Hatsune Miku: VR Future Live kommer men även det svenska Little Nightmares, vars introduktionsfilm fick det att krypa så smått i mig.

När nyheterna från Tyskland börjar sina, börjar vi smida helgplanerna och är självklart nyfikna på vad ni tänker spela.

Martin plågar kroppen och kämpar vidare i rymden

Hmmm...kanske jag ska köra lite intervallträning i backen där till vänster?

Hmmm…kanske jag ska köra lite intervallträning i backen där till vänster?

Dagarna till Stockholm halvmaraton närmar sig med stormsteg och eftersom jag och några arbetskollegor bestämt oss för att genomlida denna upplevelse, kommer flertalet timmar av helgen bestå i löpträning. När benen känns lagom möra tänkte jag dock bänka mig med Miracle Girls Festival igen och traggla igenom lite låtar i min jakt efter en platinumtrofé.

Självklart kommer jag att tillbringa flest timmar i rymden med No Man’s Sky. Detta är inte direkt ett spel som går att glida igenom på några timmar och sedan hafsa ihop en recension om, men jag känner att jag nu börjar närma mig ett läge där jag kan uttala mig om spelet. Förhoppningsvis kan ni läsa mina tankar om spelet under nästa vecka.

Jesper skyndar sig på in i labyrinten

Kvinnliga elementarmagiker och deras gigantiska robotväktare. Japanskt? Jajamen!

Kvinnliga elementarmagiker och deras gigantiska robotväktare. Japanskt? Jajamen!

Jag hoppas ni läste rubriken med Gundes hurtiga dalmål. Vardagen är tillbaka och med den ett recensionsspel. Jag har fått äran att spela den japanska grottkryparen MeiQ: Labyrinth of Death och det lär bli några timmar i helgen också. Spelet släpps i Europa till Vita den 16 september, så ni andra får hålla er till tåls ett tag till.

Utöver det tänkte jag fortsätta med Just Cause 3 (7/10) som jag påbörjade förra helgen. Det har blivit väldigt lite spelande på min PlayStation 4 i veckan och suget är stort.

Johan åker till Prag och skaffar robotarmar

Om jag väntar här tillräckligt länge kommer han säkert att tröttna och gå hem.

Om jag väntar här tillräckligt länge kommer han säkert att tröttna och gå hem.

Jag kommer att tillbringa en stor del av helgen i ett av mina mest efterlängtade spel för detta år, nämligen Deus Ex: Mankind Divided. Hittills har jag tillbringat 15-talet timmar i den dystra framtidsversion av Prag som skildras i spelet, och det har varit en angenäm upplevelse överlag. I vanlig ordning är det svårt för mig att inte gå runt och undersöka varje liten vrå i spelet, och det finns ingen brist på rum att bryta sin in i och datorer att hacka. Vem ska annars tjuvläsa alla dessa e-postmeddelanden som utvecklarna kärleksfullt har skapat?

Om det finns tid över kommer jag även att ta en sväng till Bangkok tillsammans med Agent 47 i det senaste Hitman-uppdraget. Jag har redan kört igenom det en gång, men vill även granska de många trevliga alternativa vägarna att klara uppdraget.

Planetutforskning, grottplundring och inbrott sysselsätter oss. Vad spelar du i helgen?

2 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Kristoffer Nyrén Krille

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.