Vad spelar du i helgen [Vecka 3 2017]

Är det bara jag, eller känns det som att januari månad aldrig tar slut? Pengarna var i vanlig ordning slut redan i början av månaden, och sedan dess har jag känt det som att månaden plötsligt fått åtta veckor istället för fyra eller fem. Att spelåret har börjat råder dock ingen tvekan om; alla på redaktionen sitter och spelar febrilt för att röja undan den första vågen av titlar som anlänt.

För JRPG-entusiasten kan väl inte året ha börjat bättre än så här? Bara under denna vecka, har vi kunnat förmedla våra tankar om två nya rollspelstitlar. Jerry gillade skarpt mekaniken och grundspelet som erbjöds i Fate/Extella: The Umbral Star (7/10), men uppskattade inte riktigt tonen av buskis som spelet erbjöd. Jesper mötte nyutgåvan av Atelier Shallie Plus: Alchemists of the Dusk Sea (6/10), och upptäckte snart att spelet inte riktigt var hans kittel med te, även om ingredienserna fanns där.

Rollspel dominerade veckan för oss, men nu är det dags att spana in planerna för helgen!

Jesper gör ett ryck

Mastiga magiattacker med mastodontmechar markerar maskinell markstrid.

Nu ser jag ljuset i tunneln. Kapitlet jag precis startat i The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II (9/10) heter Finale och det känns som att första genomspelningen går mot sitt slut. Kampen för platinum fortsätter och jag har valt vägen att ta den över två genomspelningar, vilket innebär att spelet sannolikt kommer att dyka upp i min fredagspost flera gånger.

Jag skulle också vilja städa de sista utmaningarna i Gravity Rush 2 (9/10) men jag prioriterar det bärbara rollspelet.

Johan hårdsatsar på organiserad brottslighet

Kiryu är en jäkel på balanskonster.

Trots att jag redan har lagt cirka 40 timmar på Yakuza 0 (8/10) har jag väldigt svårt att släppa det, mycket på grund av alla sidoaktiviteter. Jag är förtrollad av det ganska enkla, men väldigt underhållande, fastighetsspelet där jag får möjlighet att köpa ut lönsamma verksamheter från de småbossarna som driver staden. Mitt mål är förstås att vara enväldig härskare i det lilla nöjeskvarteret i Tokyo, till varje pris.

Jag kommer även att återvända till Mafia III (7/10), som var min huvudsakliga sysselsättning under mellandagarna. Spelet har en fantastiskt stark start på berättelsen, men avtar en aning med tiden. Jag vill dock följa Lincoln Clays hämndberättelse till slutet, eftersom skådespelarna gör ett riktigt starkt jobb.

Jerry fortsätter med rollspel

Nu sadlar vi upp för ett äventyr, OK?

Jag har fått blodad tand för rollspel, och har nu fått äran att ta mig an Earthlock: Festival Of Magic. Redan ikväll tänker jag bege mig ut på äventyr när spelet ska startas för första gången, och med ett nyfiket sinne kommer denna helg att spenderas på detta rollspel med ett förmodat klassiskt koncept.

Det går framåt i Stardew Valley. Min bonde har nu gift sig med lärarrinnan Penny. I helgen ska jag passa på att få ihop växthuset så att jag kan plantera mycket grönsaker och börja tjäna massor av pengar.

3 kommentarer
  1. DieMonger Thomas
  2. Quint Quint
  3. DieMonger Thomas

Kommentera