Vad spelar du i helgen? [Vecka 29 2016]

Veckan som har passerat har varit full av både värme, sol och zombieliknande varelser som spöklikt dragit runt i våra städer, blint stirrandes på sina skärmar. Det råder inget tvivel om att vi har en intressant sommar framför oss som spelare, och även på PlayStation-fronten har det hänt en del intressanta saker.

Under veckan har vi fått veta när flertalet intressanta spel ska släppas; Gravity Rush 2, Rise of the Tomb Raider och Telltale Games tolkning av Batman är några av dem. Självklart ska vi inte glömma de fyra mycket lovande indietitlarna Headlander, Abzû, Brut@l och Bound som alla släpps mycket snart. Det är med andra ord dags att hoppa ur hängmattan och spela klart lite spel för att frigöra utrymme på hårddisken!

Martin skjuter hormoner, utforskar rymden och återvänder hem

Nej, det är inte hårtorkar, det är kärlekspistoler!

Nej, det är inte hårtorkar, det är kärlekspistoler!

Jag börjar få lite smått panik eftersom jag dels får möjligheten att recensera många av de spel jag sett fram emot, men samtidigt ser en våg av titlar jag längtar efter, som närmar sig med hög hastighet. Kerbal Space Program fortsätter jag med i helgen och jag erkänner villigt att det formligen snurrar i skallen när jag upptäcker mer och mer av spelets djup. Jag börjar misstänka att titeln snart kommer att användas som intagningsprov eller utbildningsmaterial för astronauter.

Jag håller även på att ta mig igenom Gal*Gun: Double Peace, ett spel av högst kontroversiell karaktär, speciellt här i väst där allt måste vara politiskt korrekt. Jag börjar skapa mig en bra uppfattning om spelet och förhoppningsvis får du läsa mina tankar under nästa vecka. Dock hoppas jag kunna tillbringa mycket tid med I Am Setsuna, ett japanskt rollspel med kraftiga influenser från förr. Jag har bara sett och läst om spelet hittills, men jag misstänker att jag kommer att stormtrivas med upplevelsen.

Jesper rymmer rummen

Room Escape på riktigt - fly eller dö.

Room Escape på riktigt – fly eller dö.

Det blir väldigt begränsat med spelande den här helgen, eftersom det är dags för semesterresa. Men självklart följer Vitan med och efter att Johan utnämnt Virtue’s Last Reward som ett av de bästa spelen till plattformen har jag bestämt att det står näst på tur. Det visade sig att jag hade köpt den två gånger då den europeiska digitala utgåvan redan låg på minneskortet och en inplastad version av den nordamerikanska fysiska utgåvan väntade i skämshögen.

Jag har smugit igång redan och är riktigt imponerad av kvaliteten och svårighetsgraden på gåtorna. Det är betydligt klurigare än genrespel som Puzzle Agent och Professor Layton-serien. Det känns som om spelet har kompletterat cirkeln då varje flyktsekvens skulle kunna platsa i en Room Escape-upplevelse i verkligheten, medan dessa i sin tur generellt är baserade på äldre datorbaserade äventyrsspel som exempelvis klassikern Myst.

Johan bygger torn och kör vattenskoter

22294675692_b3b244ed21_z[1]

Tetris-konceptet med att alltid ge spelaren ”fel” block gäller även i Tricky Towers.

Ena sekunden satt jag med ett tomt recensionsschema, och sedan hade plötsligt fyra spel hamnat där igen. Det svänger snabbt i spelbranschen, vilket gör att jag delvis kommer att trotsa sommarsolen som tydligen gör återkomst i landet nu. Högst på prioriteringslistan ligger Tricky Towers som är ett pusselspel som kommer att dyka upp på PlayStation Store om ett par veckor. Det är som ett omvänt Tetris där du istället för att plocka bort rader ska försöka bygga upp torn, men det finns förstås en hake. Dina block påverkas av fysiken också, vilket gör att dina skapelser lätt kan rasa om du inte har en stabil stomme.

Jag kommer även att tillbringa lite tid med det arkadiga racingspelet Riptide GP: Renegade. Jag har redan kört en hel del varv detta vattenskoterspel och börjar närma mig skrivdelen av min recension, och mer om detta spel kan du läsa nästa vecka i samband med lanseringen på tisdag.

Vi blandar högt och lågt i vårt spelande, vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Quint Quint

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.