Vad spelar du i helgen? [Vecka 27 2016]

Min första semestervecka är snart till ända och ledigheten har tydligen redan satt sina spår i mig eftersom jag inte riktigt har varit medveten om att det är fredag! Det var med andra ord med nöd och näppe som jag hann skriva ihop inlägget och få in lite spelplaner från redaktionen.

Förutom att spela, har jag hunnit med massvis med saker under veckan. Eftersom jag bara har två veckor, gäller det ju att utnyttja tiden till max. På spelfronten ligger numera LEGO Star Wars: The Force Awakens (7/10) i högen för avklarade recensioner och nu kan jag luta mig tillbaka och njuta av andra spel.

Är du nyfiken på vad vi ska spela i helgen? Vi vill i alla fall väldigt gärna höra vad du har för planer!

Martins känslor för Uncharted väcks åter till liv

Plötsligt köade folk för att få titta på min nya spikklubba...

Plötsligt köade folk för att få titta på min nya spikklubba…

I bingen med recensionsspel ligger för närvarande endast Fairy Fencer F: Advent Dark Force, vilket jag spelar någon timme då och då, och 7 Days to Die. Det sistnämnda spelet har formligen slukat mig levande och jag njuter varje timme jag tillbringar i det zombieinfesterade Navezgane, Arizona.

Jag har på sistone även påbörjat en genomspelning av Uncharted-trilogin på PlayStation 4. Tyvärr upptäckte jag dock att jag inte hade tålamod att spela igenom på högsta svårighetsgraden denna gång, utan ”hard” får räcka. Jag måste säga att jag uppskattar den upputsning som trilogin har fått och jag trivs väldigt bra att åter få ta del av Nathan Drakes äventyr!

Jesper städar i spelhögen

Inget guld, men andra roliga alkemiska recept

Inget guld, men andra roliga alkemiska recept

Jag kommer att försöka städa bland mina spel och lägga lite tid på Atelier Sophie: Alchemist of the Mysterious Book (8/10) och Star Ocean: Integrity and Faithlessness (7/10). Jag har köpt massor av spel jag inte hunnit spela och det vore kul att börja på något nytt i slutet på nästa vecka när semestern nalkas.

På Vitan är jag nu uppe i tresiffrigt antal timmar på The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel (8/10) och spelar på högsta svårighetsgraden för troféer. Jag kommer inte att ge mig förrän platinumtrofén är bärgad.

Johan försöker rymma från kluriga rum

Om berättelsen är komplex? Nja, varför frågar du?

Om berättelsen är komplex? Nja, varför frågar du?

Nu när recensionsspelen har börjat tunnas ut en aning kan jag äntligen fördjupa mig i ett av mina mest efterlängtade spel detta år, nämligen Zero Escape: Zero Time Dilemma. Detta tredje och sista avsnitt i Zero Escape-serien bygger vidare på tidigare spels skruvade tema som kan liknas med en blandning av Saw-filmerna kombinerat med flera tidslinjer som alla kollektivt skapar den fulla berättelsen. Det är lika hjärnvrickande som det är spännande, och pusselrummen bjuder på härliga utmaningar för äventyrsfans.

Jag har fortfarande bara skrapat på ytan, men jag älskar vad jag har sett hittills och om det går som planerat ska spelet bli avklarat nu i helgen!

Vi har ganska fullt upp trots solsken och värme, men vad spelar du i helgen?

2 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Macce_1

Kommentera