Vad spelar du i helgen? [Vecka 26 2016]

Då stundar snart semestertiderna för många av oss och efter att ha överraskats av ett väldigt somrigt och trevligt midsommarväder, är nu ordningen återställd med lägre temperaturer och regnskurar. På spelfronten bokstavligen regnar det titlar som ska spelas och recenseras av oss och det är uppenbart att det inte kommer att råda någon speltorka i sommar.

För att underlätta semesterplanerna för oss på bloggen, har vi beslutat att veckans fråga får ta sommarlov från och med denna vecka men vi vill gärna ha era synpunkter på vad ni tyckt om serien så här långt. Hoppa in och kommentera om du har tid. Nu tar vi dock sikte på helgen och försöker luska i vad som spelas i landet!

Martin krossar klossar och bygger zombieskydd

Skogshuggarzombier ska nedgöras med yxa. Punkt slut.

Skogshuggarzombier ska nedgöras med yxa. Punkt slut.

Förutom nyutgåvan av Fairy Fencer F (8/10), som på PlayStation 4 har fått namnet Fairy Fencer F: Advent Dark Force, tänker jag ge mig in i ett nytt LEGO-spel. På tur denna gång står LEGO Star Wars: The Force Awakens, och efter vad jag har erfarit än så länge, bjuder det på en hel del nyheter i spelmekaniken.

Jag kommer även, med dödsförakt, kasta mig in i den odöda världen som bjuds i 7 Days to Die. Jag har under förra året försökt överleva i det spelet på dator men misslyckats fatalt. Förhoppningsvis har jag lite bättre framgång nu när det färdiga spelet nått PlayStation 4.

Jesper reser i rymdens hav

Att plundra eller inte plundra. Det är frågan...

Att plundra eller inte plundra. Det är frågan…

Idag släpps Star Ocean: Integrity & Faithlessness för PlayStation 4, och jag spelar det för fullt för att recensera det. Denna femte del i huvudserien utspelar sig logiskt nog mellan Star Ocean: The Second Story och Star Ocean: Till the End of Time som är del två och tre (om man bortser från Star Ocean: Blue Sphere som aldrig givits ut utanför Japan).  The Second Story är min favorit hittills i serien och jag har en importerad specialutgåva till den första PlayStation-konsolen.

Jag köpte Disgaea 4: A Promise Revisited (6/10)den stora Japan-rean och kommer att ge det en chans i helgen, även om min andra genomspelning av The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel (8/10) fortfarande lockar då jag har platinumtrofén i sikte.

Johan reder ut konflikter på Mars

Om en planet har så stora spindlar, varför i helsike bosätter man sig där?!

Om en planet har så stora spindlar, varför i helsike bosätter man sig där?!

Precis som förra veckan kommer helgen att domineras av The Technomancer, även om jag nu börjar närma mig att börja skriva min recension. I gammal god Spiders-anda har spelet ett riktigt intressant upplägg som dras ner av designmissar och opolerade mekaniker. Det är definitivt ett steg upp från Bound by Flame (5/10), men det finns en del kvar att jobba på.

Jag kommer även att tillbringa en del tid med nyversionen av Resident Evil 5 som släpptes nu i veckan. Det innebär alltså att jag få ta ännu en rond mot evighetsfienden Albert Wesker som aldrig tycks ge sig.

Vad spelar du i helgen?

4 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. macke86
  3. Macce_1
  4. macke86

Kommentera