Vad spelar du i helgen? [Vecka 22 2016]

För vanliga människor har veckan varit riktigt härlig och erbjudit mängder med sol och värme. Detta samtidigt som vi inbitna spelare har förbannat solblänket i skärmarna, oavsett om det handlar om bärbara enheter eller våra kraftiga PlayStation 4-konsoler.

Det känns som att sommaren är i antågande, och i år kommer det ju verkligen bli en svettig sådan även om den tillbringas inomhus. Det är fortfarande en del storspel som står för dörren och på redaktionen arbetar vi febrilt för att tömma recensionsbordet för att göra plats åt fler nyheter. Nästa vecka drar vi dessutom igång vår uppladdning inför E3-mässan med dagliga texter där vi tar upp presskonferenserna och våra personliga förväntningar.

Ta del av våra planer och avslöja gärna dina sedan!

Martin hackar zombier och försöker slita sig från Overwatch

Johan, ta yxan och gå på den stora zombien så tar jag hand om denna!

Johan, ta yxan och gå på den stora zombien så tar jag hand om denna!

Jag tänkte tillbringa helgen med att fortsätta mitt kärleksäventyr med Dead Island: Definitive Edition. Jag känner att jag har skapat mig en rättvis uppfattning av första spelet och nu är det dags att utvärdera Dead Island: Riptide också innan jag slänger mig över bonusen Retro Revenge. Hittills har jag ridit på nostalgivågen och förhoppningsvis får jag och Johan till några sessioner tillsammans i helgen.

Jag vet redan nu att jag även kommer att dras tillbaka till Overwatch (8/10), onlineskjutaren som vunnit mitt hjärta med sina intressanta karaktärer och sina utsökta spellägen. Har jag tid över blir det nog även lite Dragon Quest Builders.

Jesper utövar alkemi och leker med sin robot

Miss Sophie, samma procedur som förra året.

Jag ser först och främst fram emot långhelg, och även om den är fullproppad med aktiviteter utanför spelvärlden så ska jag hinna med en del spelande också. Två recensionsspel står på menyn, där det första fortfarande är Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book. Det släpps den 10 juni och ni kan räkna med en recension innan dess. Det andra är PlayStation 4-spelet Kick & Fennick, ett plattformsspel som ursprungligen släpptes till Vita förra året. Trailern lockar med pusselinslag och jag ser fram emot att sätta tänderna i det!

Utöver dessa börjar jag närma mig slutet av första genomspelningen av The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel (8/10), och kommer nog inte att kunna hålla mig enbart till tågresorna. Nu gäller det att nöta så mycket troféer som möjligt inför New Game+. Det är verkligen ett spel jag vill ha platinum i, särskilt som utgivaren avslöjat att du kommer att kunna importera sparfilen till uppföljaren (som jag verkligen håller tummarna för att det ska få en EU-version). Till sist köpte jag The Witcher 3: Wild Hunt (9/10) inklusive båda expansionerna på majrean i PlayStation Store och hann börja på inlärningskartan innan recensionsspelen tog över. Skulle det bli tid över blir det där jag lägger den.

Johan flyttar till Baker Street och löser mysterier

Nu har Watson lekt med mina dockor IGEN!

Nu har Watson lekt med mina dockor IGEN!

Nästa vecka är det dags för lanseringen av det nya äventyrsspelet i Sherlock Holmes-serien, som denna gång har prytts med undertiteln The Devil’s Daughter. Med tanke på hur bra Sherlock Holmes: Crimes & Punishments (8/10) var, är mina förhoppningar höga inför detta spel, och lyckligtvis fick vi in ett recensionsexemplar innan helgen. Det betyder att jag får sitta och gnugga geniknölarna lite extra denna långhelg och mina tankar om verket kommer troligtvis att publiceras under nästa vecka.

Om jag inte fastnar helt i viktorianska England kan det också finnas en chans att jag dyker in i Hearts of Stone-expansionen till The Witcher 3: Wild Hunt (9/10), då jag upptäckte att det går att spela expansionerna fristående också utan en befintlig sparfil. Där sparade jag cirka 50 timmars speltid!

Vad kommer du att spela under nationaldagshelgen?

Ett svar
  1. Quint Quint

Kommentera