Vad spelar du i helgen? [Vecka 21 2016]

Det väntar högtryck i sommar, det råder det ingen tvekan om. Nu pratar jag såklart om den jobbigt heta varmfronten som snart drabbar oss PlayStation-ägare. I juni månads höjdpunkter räknar jag inte mindre än sex titlar som jag mer än gärna skulle vilja sätta tänderna i.

Nu i slutet av maj har anstormningen av höjdarspel redan börjat och vi tänkte som vanligt ta tillfället i akt att höra efter vad som spelas runt om i PlayStation-Sverige.

Martin får stryk online och återvänder till Banoi

Oj vad jag har längtat tillbaka till strandlivet på Banoi!

Oj vad jag har längtat tillbaka till strandlivet på Banoi!

Ni känner kanske till min lustiga inställning till spelande, där jag då och då får konstiga idéer om att utmana mig själv. Denna gång handlar det om att jag ska ta mig an det väl omtalade Overwatch, ett spel som jag än så länge kategoriserar som frenetiskt, smått kaotiskt men samtidigt väldigt kul. Visst får jag storstryk när jag spelar mot andra spelare online, men vad gör det när jag lär mig strategier och blir bättre för varje match som avklaras?

Jag har även fått äran att recensera Dead Island Definitive Edition, något som jag blev hysteriskt glad över. Många av mina bästa minnen när det kommer till samarbete online i spel, är just från Dead Island och Dead Island: Riptide. Sedan tycker jag faktiskt att båda titlarna är fantastiskt trevliga överlag, trots att PlayStation 3-versionerna var besudlade av småbuggar.

Jesper käkar pizza i kloakerna

De muterade tonårsninjasköldpaddorna är tillbaka!

De muterade tonårsninjasköldpaddorna är tillbaka!

Även jag har två recensionsspel som lär gå varma till helgen. Det första är Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan som är det senaste actionspelet från PlatinumGames, studion bakom spel som Vanquish och Bayonetta. Jag är svag för originalstilen på sköldpaddorna från serietidningarna, innan den tecknade TV-serien, och ser verkligen fram emot att få sätta tänderna i kampanjen.

Det andra spelet har även det en vansinnigt lång titel, nämligen Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book. Detta rollspel från Gust Co Ltd. har manga-stil och använder precis som Turtles cel-shadingteknik för att få den tecknade stilen. Kanske är det en trend som är på väg tillbaka? Atelier Sophie är del 17 (!) av Atelier-serien, men den första delen jag spelar.

När jag inte sitter vid min PS4 kan det nog bli lite Overwatch på datorn och Uncharted: Fortune Hunter på min mobil. Uncharted på telefonen är ett trevligt pusselspel där framgångarna låser upp kosmetiska uppgraderingar till flerspelarläget i Uncharted 4: A Thief’s End (10/10).

Detta är ett axplock av vad vi sysselsätter oss med, vad spelar du i helgen?

3 kommentarer
  1. Macke86
  2. DieMonger Thomas
  3. Macce_1

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.