Vad spelar du i helgen? [Vecka 20 2016]

Spelhelgen lurar runt hörnet, likt ett överdrivet mäktigt skelett i Dark Souls, men med ett något vänligare tillmötesgående. 48 timmars potentiell speltid ligger framför oss spelare som vanligt, frågan är bara hur allt ska iscensättas på bästa sätt.

På bloggen har vi inga problem med att sysselsätta oss då det trillat in en del trevliga spel som vi har satt tänderna i. Personligen har jag insett att det börjar bli bråttom att städa undan bland uppdragen innan juni kommer med alla sina fantastiska titlar både från Japan och västerländska utvecklare.

Vi låter våra flitiga medarbetare på bloggen börja berätta om sina planer, sedan är det din tur!

Martin flummar och njuter på hemmafronten

Istället för "You Died" - kanske något för Souls-spelare?

Istället för ”You Died” – kanske något för Souls-spelare?

För att rensa smaklökarna inför de japanska titlarna som är på intågande, passade jag på att tacka ja till att recensera Homefront: The Revolution. Hittills har jag trivits ganska bra bortsett från en del störande moment både när det gäller prestanda och berättelsen. Miljöerna tilltalar mig mycket, eftersom jag verkar dras till virtuella samhällen i totalt förfall.

Jag blev överlycklig då jag lyckades norpa Viva Ex Vivo ur recensionshögen. Jag har inte börjat spela det ännu men jag har fortfarande kvar entusiasmen som jag upplevde när jag såg introduktionsfilmen i mars. Det känns skönt att ha säkrat upp ett spel som inte bara är surrealistiskt och flummigt utan även har inbyggt stöd för PlayStation VR när det släpps i oktober.

Jesper säger bättre sent än aldrig

2676231-the_witcher_3-wild_hunt_various_types_of_enemies_require_different_approach[1]

Jag har inhandlat The Witcher 3: The Wild Hunt (9/10) på PSN-rean och efter att ha läst och hört odelat positiva omdömen ser jag fram emot att testa det. Så jag hoppas min nedladdning tar fart, då det måste ha varit något problem med PSN igår eftersom jag bara fick hem halva spelet på ungefär 10 timmar.

Skulle det visa sig att jag inte får hem det snabbt nog blir det lite jakt på dolda skatter i det eminenta Uncharted 4: A Thief’s End (10/10) och kanske platinumjakt i Until Dawn (9/10) som på 90-talet när CD-ROM-spelen kom skulle ha kallats en interaktiv film. Där jag måste spela om kapitlen och göra andra val för att ändra fjärilseffekterna och få andra slut.

Johan återvänder till 90-talet

Cyberdemons tvekar aldrig att göra köttfärs av motståndet.

Cyberdemons tvekar aldrig att göra köttfärs av motståndet.

Mitt huvudsakliga mål i helgen är att bli klar med den pentagramfyllda förstapersonsskjutaren Doom, som jag måste medge att jag hade lite delade åsikter om innan jag började spela kampanjen. Jag kunde inte se hur någon skulle kunna förnya de klassiska Doom-spelen från 90-talet utan att göra det till något helt annat. id Software visade dock snart hur fel jag hade. Mer om detta kommer du att kunna läsa under nästa vecka.

Jag kommer även att se till att få tillbringa några timmar i Shadow of the Beast, som är en omstart av en gammal serie som ursprungligen släpptes till Amiga, även detta under 90-talet. Även om jag inte har lika starka minnen av detta spel som jag har av Doom, kommer jag ihåg att jag spelade det ganska flitigt, och det ska bli intressant att se hur detta verk klarar sig i dagens standard.

Vi blandar hej vilt under de kommande dagarna, vad spelar du i helgen?

4 kommentarer
  1. Mårten
  2. Quint Quint
  3. DieMonger Thomas
  4. macke86

Kommentera