Vad spelar du i helgen [Vecka 2 2017]

Välkommen till årets andra helg, kära läsare! Det känns som att 2017 tog fart på en gång och började kittla oss med lite mindre, men ack så intressanta titlar. Veckan som har gått har både bjudit på riktigt trevliga nyheter där till exempel norska Earthlock: Festival of Magic förvånade, samtidigt som det intressanta The Turing Test visar sig komma till PlayStationplattformen.

Jesper rivstartade spelåret med inte mindre än två recensioner på en vecka, och det var inte vilka spel som helst. Mastodontverket Hatsune Miku: Project DIVA Future Tone (9/10) fick nog hans fingrar att bli möra samtidigt som det hett efterlängtade Gravity Rush 2 (9/10) formligen fick honom att sväva av lycka. Två nior på en vecka är inte illa och frågan är hur resten av spelåret ska bli nu när det startar såhär starkt.

Fler spel tornar upp på horisonten. Det är bäst att vi ser efter hur helgplanerna ser ut på en gång!

Martin bygger en flotte och tar svåra beslut

Intriger och vin...floder av vin!

Intriger och vin…floder av vin!

För några dagar sedan upptäckte jag att jag inte spelat klart Game of Thrones på PlayStation 3. Som den sanna troféjägare jag är, brukar jag spela igenom alla Telltale Games spel på de plattformar de släpps till. En platinumtrofé vankas nog lagom till helgen och bör ta mig förbi Johan igen i vår ständiga trofékamp.

Jag har även fått tillfälle att vidga mina vyer igen, och denna gång handlar det om att närma mig en speltyp som jag inte alls gillar. Visserligen innehåller The Flame in the Flood många av de saker som jag älskar i spel; överlevnad och resurssamlande. Men samtidigt är jag inte alls bekväm med det faktum att jag får börja om från början när min karaktär dör. Äventyret blir mitt första försök med ett roguelike-spel.

Jesper utövar japansk alkemi

Två alkemister som båda kallas Shallie?

Förra året recenserade jag det mysiga Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book (8/10) och nu håller jag på att spela en återutgivning av föregångaren Atelier Shallie Plus: Alchemists of the Dusk Sea som släpps 20 januari på Vita. Utöver det blir det städning i de eminenta spelen Gravity Rush 2 (9/10) och Final Fantasy XV (8/10).

Jag köpte PlayStation 4-versionen av Overwatch (8/10) till dottern och sedan dess har det blivit lite kamp om konsolen och TV:n. Vem vet, det kanske blir någon match där också.

Jerry kämpar mot misär, bajs och annat äckel

Det var det fräckaste! Moonar du åt mig, Ultra Greed?

Ett spel jag gärna återvänder till är The Binding Of Isaac, och det melankoliska äventyret med sin stentuffa utmaning fängslar mig fortfarande. Jag lyckades besegra den giriga superbossen Ultra Greed i tilläggspaketet The Binding Of Isaac: Afterbirth häromdagen och låste upp karaktären Lilith. I helgen tänker jag bege mig på äventyr med min nya hjältinna och kämpa mot jättelika exkrementer och andra otyg.

Jag och min sambo har en intern derby i bondsimulatorn Stardew Valley, och med största sannolikhet kommer vi att fortsätta tävla mot varandra för att se vem får störst bondgård innan måndagen ser sitt första ljus.

Vin, alkemi och bondeliv syselsätter PSbloggen, vad spelar du i helgen?

3 kommentarer
  1. Quint Quint
    • Johan
  2. Macce_1

Kommentera