Vad spelar du i helgen? [Vecka 18 2016]

Ja, jag vet, helgen har säkert börjat redan för många av er och det fantastiska vädret som erbjudits i delar av landet har säkert fått dig att vandra långt bort från konsolspelens trygga famn. Vi håller dock flaggan i topp och vägrar ge oss; spelhelger börjar för det mesta på fredagar!

I spelbranschen har det under veckan känts som att alla håller andan i väntan på storverket från Naughty Dog. I redaktionen har vi arbetat på i vanlig takt, bortsett från Jesper som verkar ha fått stora Uncharted-febern och spottar ur sig texter likt en troféstinn skattletare. Han är ansvarig för de ”enkla” frågorna i Uncharted-tävlingen, har plitat ned tio filmer som alla Nathan Drake-fans måste se. Hans skrivarmani kommer att fortsätta, det råder ingen tvekan om, men du har det blivit dags att höra efter om det är någon som ska spela i helgen!

Martin utrotar zombier och provar något nytt

Hur kan man någonsin få nog av dessa typer av strider?

Hur kan man någonsin få nog av dessa typer av strider?

Ett nytt rollspel från Idea Factory damp ned i redaktionens elektroniska brevlåda och alla blev med ens stormförtjusta, ja en del av oss i alla fall. Jag fick äran att recensera (håll tungan rätt i mun nu) MegaTagmension Blanc + Neptune VS Zombies, en knepig avknoppning till serien där Blanc tillsammans med sina studiekamrater slåss mot zombier. Upplägget verkar påminna om Hyperdimension Neptunia U: Action Unleashed (7/10), även om utvecklaren lovar en ännu bättre upplevelse.

Om jag har tid över, tänker jag dyka ned (och förmodligen få storstryk) i onlineskjutarnas värld. Jag fick nämligen möjligheten att testa den öppna betaversionen av Overwatch, tack vare Jesper. Jag provade Paragon under förra helgen och blev faktiskt biten av speltypen, därför ska det bli intressant att utmanas av en helt annan verklighet i den frenetiska lagkampen som Blizzard serverar.

Jesper ska på räddningsuppdrag

Man motattackerar mech med maskingevär

Man motattackerar modigt mech med maskingevär

Shadow Complex Remastered är en nyversion av det kritikerrosade spelet som ursprungligen släpptes för Xbox 360, 2009. Det är ett actionäventyr sett från sidan och sägs vara inspirerat av Castlevania: Symphony of the Night. Jag spelade aldrig originalet, vilket gör att jag kommer att bedöma det som ett helt nytt spel i min recension under nästa vecka. En kul detalj så här i Uncharted-veckan är att huvudpersonen Jason Flemings röst delas med Nathan Drake, eftersom Nolan North gör båda.

Min dotter och jag är tre episoder in i Minecraft: Story Mode (9/10) och kommer förhoppningsvis att kasta oss in i den fjärde delen.  Jag tycker berättelsen är så bra, att den hade hållit måttet även utan Minecraft-världen. Och skulle jag få någon kortare lucka så löser jag några tankenötter i lönnmordspusslaren Hitman GO: Definitive Edition (7/10). Banorna är lagom korta utan att för den delen släppa på klurigheten och den grafiska stilen med gammaldags brädspel känns otroligt fräsch!

Johan är född för att slåss

Ghalt har ändå relativt sett ganska blygsam storlek på vapnen.

Ghalt har ändå relativt sett ganska blygsam storlek på vapnen.

Battleborn släpptes tidigare i veckan och i samband med det dök det även upp ett recensionsexemplar som jag har tagit mig an. Det är inte svårt att se att det är Gearbox Software ligger bakom detta verk, då det har en del designmässiga likheter med deras populära Borderlands-serie. Denna gång är det dock mindre actionrollspel och mer klassbaserad onlineskjutare med inslag av MOBA-genren.

Målet i helgen är att hinna beta av spelet och recensionen så att jag kan tillägna min odelade uppmärksamhet till Uncharted 4: A Thief’s End nästa vecka!

Ett svar
  1. Macce_1

Kommentera