Vad spelar du i helgen? [Vecka 17 2016]

Helgen är snart här och nu är det inte många dagar innan vi äntligen får sätta tänderna i Nathan Drake’s senaste äventyr. Under veckan som har gått, har vi fått ett ordentligt tillskott av spel i PlayStation Store där klassiska äventyrsspel trängs med nya tvåspaksskjutare och det avslutande kapitlet i The Walking Dead: Michonne.

Som vanligt på en fredag är vi nyfikna på hur du tänker tillbringa helgen. I redaktionen har vi ganska fullt upp med en hel del godsaker och några av oss har tagit en paus i spelandet för att berätta om planerna inför helgen.

Martin hoppar mellan pastellfärgat krig och svartvitt mörker

Allt är inte mörkt i spelet, protagonistens slips är ju färggrann!

Allt är inte mörkt i spelet, protagonistens slips är ju färggrann!

Valkyria Chronicles: Remastered är ett ganska långt spel och trots att jag spelat det ganska mycket, har jag inte kommit så långt som jag planerat. Anledningen är att jag försöker få högsta betyg på alla uppdrag, något som inte alltid är enkelt. Jag har däremot skapat mig en god uppfattning av spelet och det är snart dags att starta upp den gamla PlayStation 3-versionen för att jämföra. Min recension kommer att vara klar innan spelet släpps i Sverige den 17 maj.

Övrig tid kommer jag att använda för att beta av ytterligare några spår i Stories: The Path of Destinies (8/10) i strävan efter en platinumtrofé. Sedan ska jag fokusera på att ta mig igenom de två första avsnitten av det mörka äventyrsspelet Blues and Bullets, en upplevelse som spretar lite åt alla håll för tillfället. Det ska bli intressant att se vart berättelsen tar vägen så småningom!

Jesper dör om och om igen

Jag fasar inför all fasning i plattformarna...

Jag fasar inför all fasning i plattformarna…

Det lär bli ett och annat dödsfall i The Sun & Moon med tanke på den höga svårighetsgraden. Jag nöter i alla fall på i denna minimalistiska pusselplattformare och hoppas ha en recension under nästa vecka. Jag läste mycket positivt om Until Dawn (9/10) och köpte det på vårrean. Jag har kommit igång med det och är i slutet av min första genomspelning, där jag är mycket imponerad och det känns verkligen som om jag styr en skräckfilm med temat ”stugan i skogen”. Jag har stora förhoppningar på slutet, och hoppas få svar på flera av gåtorna. Om det blir tid över, så har jag köpt Life is Strange och Hitman GO (7/10) på PlayStation-rean den här veckan och de står på tur.

Annars infaller ju sista april (eller Valborg som folk utanför Uppsala trilskas med att kalla det) under helgen, och som Uppsalabo är det en av årets stora festdagar. Det rör sig tiotusentals människor ute på stan i olika grader av berusning. Med tanke på detta räknar jag inte med att spela särskilt mycket under lördagen.

Johan beger sig till ett soligt Italien

Till och med Agent 47 skippar kostymen på semestern.

Till och med Agent 47 skippar kostymen på semestern.

I veckan släpptes ett nytt uppdrag till Hitman (7/10) som tar den ikoniska lönnmördaren Agent 47 till en liten by längs den italienska Amalfikusten. Trots den idylliska ytan i samhället sker det illavarslande saker som behöver stoppas, och jag måste infiltrera ett omfattande komplex på diverse diskreta vis. En recension av denna nya episod kommer du att kunna läsa i början av nästa vecka.

Jag ska även försöka städa upp lite i min skämshög och spela klart bland annat Unravel (7/10), som jag påbörjade för någon månad sedan. Vissa spel hamnar lite på sparlåga när recensionsspelen trillar in, och nu är det dags att hjälpa Yarny att navigera den svenska naturen utan att trassla ihop för mycket.

Som ni ser, har vi mycket att gå igenom men vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. DieMonger Thomas

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.