Vad spelar du i helgen? [Vecka 16 2016]

Vad skönt, nu är det äntligen fredag igen och det är dags att njuta av vårvädret eller bocka av några spel i högen av PlayStation-titlar. Under veckan som gått har Dice berättat att Mirror’s Edge Catalyst skjutits upp ytterligare två veckor. Det som från början skulle bli en perfekt födelsedagspresent till mig i februari, verkar nu luta åt att bli en spelbar upplevelse lagom till midsommarsillen istället.

Efter att ha spelat klart Minecraft: Story Mode (9/10), är jag fortfarande förbluffad över Telltale Games förmåga att leverera fantastiska äventyr med episk handling i fokus. Jag funderar starkt på att plåga mig igenom en genomspelning på PlayStation 3-plattformen bara för att det är så bra. Och för att få en platinumtrofé till såklart.

Ska vi höra efter vad alla spelar i helgen då?

Martin njuter till fullo av Welkins äventyr

Welkins och Alicia leker ornitologer...

Welkins och Alicia leker ornitologer…

Jag fortsätter min genomspelning av det ljuvligt vackra Valkyria Chronicles Remastered och börjar minnas varför jag tyckte om spelet så mycket från första början. Berättelsen är fortfarande lika bra och miljöerna är lika omsorgsfullt detaljerade som innan. Jag har till och med börjat minnas de strider som jag kämpade med för alla år sedan och har redan samlat ihop högsta poäng på en del av dem.

Stories: The Path of Destinies(8/10) spelar jag ungefär en halvtimme om dagen nu, mest för att utforska alla de olika sluten i berättelsen och det blir nog lite av den varan i helgen. Får jag någon tid över, kommer den säkert att tillbringas framför LOUD on Planet X, som jag backat på Kickstarter, eller kanske Miracle Girls Festival. Lite musik och rytm måste man ju ha i helgen, eller hur?

Jesper dödar utomjordingar

Går dessa upp till elva?

Går dessa upp till elva?

Jag kommer att spela det nya banpaketet Alien vs. Pinball till Zen Pinball 2 där borden är inspirerade av filmerna och spelet Alien: Isolation (7/10). Recension dyker upp inom kort. Sen blir det ännu mer dödande av slemmiga utomjordingar i form av rytm-spelet LOUD on Planet X. Även här med syfte att publicera en recension.

Utöver det så fyller min dotter år och jag har lovat henne att vi ska spela Minecraft på PS4 med delad skärm i helgen, även om jag hellre skulle spela Minecraft: Story Mode (9/10) som hon fått tidigare i år, men inte börjat spela än. Och som om inte detta vore tillräckligt saknar jag två troféer till platinum i Ratchet & Clank (9/10) och det vore väl sjutton om jag inte skulle ge mig på dem också.

Krille njuter av ljuv musik och pilbågsskytte

Först in i det gröna molnet bjuder på öl!

Först in i det gröna molnet bjuder på öl!

Jag är i skrivande stund på väg ner till Malmö för att gå på finkultur i form av spelkonserten Joystick 8.0. Det ska bli riktigt kul att uppleva några utav spelvärldens bästa stycken framförda live av en rutinerad orkester. Att döma av andras intryck från gårdagens spelning kommer det bli en riktigt lyckad kväll.

Resten av helgen blir det andra visor, mest i form utav partyspel ackompanjerat av ett par spelvänner som bor i Malmö. Får se om de är med på noterna att spela TowerFall Ascension (8/10) med drickregler igen, sist var det i alla fall riktigt kul.

På söndag, när det är dags att tänka på refrängen och åka hem till Orust igen, kan jag se fram emot den helt fantastiska nytolkningen av Ratchet & Clank, där jag bara är några minuter från slutet. Ändå är jag jättesugen på att spela ett andra varv direkt efter – så bra är spelet.

Tecknade bataljer, flipperspel och vänskapskrig blir det för oss – vad spelar du i helgen?

3 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Macce_1
  3. Alestes Alestes

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.