Vad spelar du i helgen? [Vecka 12 2017]

Äntligen är helgen här! Många spelare runt om i världen har säkert redan låst in sig i sina spelhålor för att utforska Andromedagalaxen i Mass Effect Andromeda (8/10), men här på PSbloggen fortsätter vi i vår eviga strävan för att leverera ännu mer till er. Även om en galax är räddad, återstår många äventyr för oss, även om en del av redaktionen sällar sig till kampen.

Med ny kosing på lönekontot och en alldeles färsk rea på PlayStation Store, blir det säkert en ekonomisk kamp för många i landet. Personligen låter jag dock både rean och det nya rymdäventyret vara för tillfället eftersom jag har alldeles för mycket annat liggande på bordet för tillfället. Spelvåren 2017 är här och mängder av intressanta titlar närmar sig oss!

Martin upplever allt

Det finns inga gränser för vad jag kan bli i detta spel

Det finns inga gränser för vad jag kan bli i detta spel

Jag formligen älskar udda och annorlunda spel, och blev därför väldigt glad för att få möjligheten att ta mig an Everything. Titeln förklarar knappast vad spelet går ut på, förutom att jag har möjligheten att uppleva det mesta, eller allt egentligen. Under nästa vecka får du läsa mer om denna märkliga upplevelse. Jag har ingen aning om hur jag ska kunna få mina tankar att bli något som liknar en recension, men det ska bli intressant att skriva om mina erfarenheter!

Om tid bjuds, ska jag försöka hinna att påbörja några kortare platinaprojekt som Jesper tipsade om under veckan. Antingen blir det The Little Acre (6/10) eller pusselspelet Clockwork Tales: Of Glass and Ink.

Jerry är dödsdömd

Tunga vapen och dödskallar med eldiga ögonhålor. Tja, det är inte ett omslag för ett svenskt dansbands album direkt.

Under veckan inskaffade jag en extern hårddisk till min PlayStation 4 för jag vill inte slänga bort spel jag redan har i konsolens inre. För att fira detta, och min 37:e födelsedag på söndag, tänker jag testa Doom (8/10) för första gången nu i helgen.

Jag får växla om till mer barnvänligare spel på dagstid, och då passar det bra med antingen Horizon Zero Dawn (9/10) eller det ständigt återkommande Overwatch (8/10). Nu är den nya spelbara karaktären Orisa tillgänglig i Blizzards triumferande skjutare dessutom!

I rymden kan ingen höra Jesper gråta

Vem skulle vinna i en strid mellan en Asari, en Na’Vi och en Twi’Lek?

Det finns bara ett spel som kommer att startas av mig på PlayStation 4, Mass Effect: Andromeda (8/10). Jag har längtat efter detta spel ända sedan det utannonserades och ser verkligen fram emot att få ta mina första stapplande steg i en ny galax. Jag har tjuvstartat i telefonappen och har en bunt med bonuslådor att öppna i enspelarläget när jag väl kommer dit.

Jag har också bestämt mig för att plocka de två sista troféerna i Peggle 2 och behöver klara ungefär 30 regnbågsmål till innan jag har den eftertraktade platinakoppen. Men det är bara om det skulle dyka upp en kort lucka som inte lämpar sig för rymdröj som Peggle kommer at få se någon action.

På den bärbara sidan har min PlayStation Vita mestadels fått en välbehövlig paus till förmån för ett actionrollspel på en annan bärbar plattform. Men jag kunde inte låta bli att spela igenom inlärningsbanan på en importerad version av rytmspelet IA/VT: Colorful. Det finns en viss språkbarriär då de flesta av menyerna är på japanska, men huvudmenyn har engelsk text.

Vad spelar du i helgen?

3 kommentarer
  1. Quint Quint
    • Johan Lindros Johan Lindros
  2. DieMonger Thomas

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.