Vad spelar du i helgen? [Vecka 1 2017]

Om du tyckte att 2016 gick fort, är det inget mot den första veckan i det nya året – det är nämligen redan dags att ta helg! En rödmarkerad fredag i almanackan innebär 24 timmar frigjord speltid och även om det inte forsat in nya spel, finns ändå en hel del att ta sig igenom, åtminstone för mig.

Det nya året har startat riktigt bra tycker jag. Dels fick vi härom dagen bekräftat att Rime faktiskt lever och att Tequila Works fortfarande arbetar med det, och dels fick vi reda på att Mass Effect Andromeda inte alls är långt borta. Det första kvartalet av 2017 ser redan nu riktigt ljust ut för oss PlayStation-spelare men innan vi blir alltför exalterade, tycker jag att vi fokuserar på närtiden och delar med oss av planerna för helgen.

Jesper motsätter sig gravitationen

Kat och hennes katt tar sig an en robot. Bara för att.

Julledigheten går mot sitt slut och på måndag börjar vardagen igen. Som tur är har spelåret 2017 börjat i raketfart och jag spelar Gravity Rush 2 för fullt för att kunna dela med mig av mina åsikter i en recension. Föregångaren spelade jag direkt när det släpptes sommaren 2012 och det är verkligen med spänning jag tar mig an Kats nya äventyr där hon likt Elphaba i musikalen Wicked tycker det är dags att motsätta sig gravitationen.

Självklart fortsätter jag även med Hatsune Miku: Project DIVA Future Tone som släpps digitalt nästa vecka. Med sina över 200 sånger är det ett spel som räcker länge och tar sin lilla tid att bli klar med (även om klarkriterierna är lite luddiga). Mer än så tror jag inte jag kommer att hinna spela i helgen då min fru fyller år och vi har lite sociala åtaganden utanför spelvärlden.

Johan beger sig till 80-talets Tokyo

Jag har länge velat kasta mig in i den fascinerande Yakuza-serien, men aldrig riktigt vågat hoppa in i den på grund av rädslan att missa något i den långa och omfattande historian som serien har bakom sig. Nu är det dock dags för mig att hoppa in på allvar, och varför inte då börja i Yakuza 0, som faktiskt utspelar sig före originalspelet?

Ett neondränkt Tokyo väntar därför mig denna långhelg, och kanske påbörjar jag en lång resa genom den mångåriga spelserie som har varit så lockande i så många år.

Martin fortsätter febrilt att rensa i skämshögen

När jag får vara så här nära Miku, gör det inget att spelet inte har en platinumtrofé

När jag får vara så här nära Miku, gör det inget att spelet saknar en platinumtrofé

Jag är precis klar med min platinumgenomspelning av The Bunker (8/10), och tänkte fortsätta städningen genom att lyssna igenom några fler låtar i Hatsune Miku: VR Future Live. Förutom att ösa kärlek och tid över Dragon Quest Builders (10/10), misstänker jag att det även blir några sittningar tillsammans med min son i 7 Days to Die (7/10), vilket vi fastnat för igen.

Vad tänker du spela under långhelgen?

Ett svar
  1. DieMonger Thomas

Kommentera