Recension: Hitman: Summer Bonus Episode [PS4]

Som en liten extra bonus för alla som redan har införskaffat säsongspasset för Hitman har nu danska IO Interactive satt ihop två kortare extrauppdrag som båda utspelar sig på befintliga kartor. Det är dock mycket som har ändrats i omgivningen nu när vi återvänder till Sapienza och Marrakesh.

Den tidigare lugna italienska kustbyn har tagits över av en omfattande filminspelning där den grovt överskattade huvudpersonen inte längre är populär hos filmbolaget eftersom projektet blöder pengar. Istället för att bryta kontraktet och riskera en stämning vill studiocheferna istället att han råkar ut för en olycka under inspelningen.

Uppdraget erbjuder flertalet intressanta sätt att hantera problemet och jag fick faktiskt lite mer huvudbry än i tidigare uppdrag. Stora delar av kartan är avgränsad, men uppdraget fick mig ändå att upptäcka nya områden som jag aldrig såg när jag spelade det ordinarie uppdraget i Sapienza. Det säger en del om hur omfattande detaljrikedomen är i dessa kartor.

I Marrakesh är inte förändringarna lika omfattande som i Sapienza-uppdraget, men det utspelar sig under kvällstid, vilket gör att folkmassorna har tunnats ut en aning. I denna marockanska basar är ditt uppdrag nu att stoppa en byteshandel värt flertalet miljarder, samt att lägga händerna på informationen som är ämnat att byta ägare.

Agent 47 skippar lönnmördandet och följer upp sin hemliga dröm - att bli ljustekniker.

Agent 47 skippar lönnmördandet och följer upp sin hemliga dröm – att bli ljustekniker.

Ett av dina två mål håller en privat fest på en uteservering i området, och det kryllar förstås av säkerhetsvakter som gärna vill se din inbjudan. I vanlig ordning finns det en uppsjö olika vägar att ta sig in där och det är upp till dig att luska ut dem. Detta uppdrag bjuder på fler olika lösningar än vad filminspelningen gör, vilket gör att det känns lite mer genomarbetat. Tyvärr är det dock betydligt mycket lättare att klara också, och bjuder inte på samma utmaning som Sapienza-uppdraget.

Det märks att dessa uppdrag är just, som namnet skvallrar om, bonusuppdrag och inte är menade att jämföras med de ganska matiga och innehållsrika episoderna som har släppts tidigare. De är ganska snabbt avklarade och jag känner inte alls lika stort driv att spela om dem igen. Jag blir dock väldigt glad av att se den sprudlande kreativitet som filminspelningen bjuder på, där det nästan inte går att känna igen den gamla nivån. Jag hoppas att denna anda kommer att reflekteras i de kommande episoderna som ska släppas under årets gång, för då kan det bli något riktigt speciellt.

Kommentera