Recension: Hitman Episode 3 – Marrakesh [PS4]

Det är nu dags för tredje avsnittet av det episodiskt upplagda Hitman, och denna gång får vi följa med vår renrakade lönnmördare till Marrakesh i Marocko. En svensk affärsman vid namn Claus Hugo Strandberg har roffat åt sig en ohygglig massa pengar genom oärliga medel, och samarbetar med en militär ledare för att iscensätta en kupp mot regeringen.

Strandberg har beslutat sig för att söka skydd på svenska konsulatet i Marrakesh, vilket folket har fått nys om och därför har anordnat stora demonstrationer utanför byggnaden. Din uppdragsgivare vill undvika vidare destabilisering, och därför blir ditt uppdrag att ha ihjäl både Strandberg och den militära ledaren.

Nivådesignen i detta uppdrag följer upp den härliga uppåtgående trend som vi kunde se i föregående episod, och denna gång får vi ett ännu mer levande och rörelsefyllt område att utforska. IO Interactive har lyckats återskapa en myllrande basar med massor av människor, fruktstånd och högljudd musik. Första gången jag kom ut i det öppna marknadsområdet stannade jag upp för att ta in det organiserade kaoset och imponerades av att prestandan fortfarande höll en ganska bra nivå.

Precis som i Sapienza-uppdraget är spelområdet vidsträckt och det döljer massor av olika tillvägagångssätt när det gäller att tackla dina mål. Det är en av mina favoritaspekter i spelet; att bara vandra runt och undersöka alla skrymslen och vrår tills ett hål i säkerheten uppenbarar sig, och detta uppdrag bjuder på en del härligt invecklade sätt att utföra dina kontrakt.

"Lagom god, väldigt svensk" är förmodligen den bästa reklamslogan någonsin.

”Lagom god, väldigt svensk” är förmodligen den bästa reklamslogan någonsin.

En av höjdpunkterna i uppdraget är det svenska konsulatet, där det märks att de danska utvecklarna driver lite med oss svenskar på ett väldigt underhållande vis. Det finns till exempel en gigantisk uppstoppad älg hängande i taket i ett rum, och en stackars praktikant som försöker montera en IKEA-stol i ett annat. Det var verkligen kul att detaljstudera detta område, för det finns gott om kärleksfullt designade pikar till svenska stereotyper.

Hitman börjar sakta men säkert växa till sig till ett av årets mest underhållande spel efter en emellanåt stapplande start. Om uppdragsdesignen fortsätter att hålla den här nivån får de gärna pumpa ut nya episoder i flera år till, för det är precis lagom munsbitar med jämna mellanrum.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.