Recension: Hitman Episode 2 – Sapienza [PS4]

Andra episoden av Hitman är nu här, och det innebär en resa österut för Agent 47. Förra uppdraget utspelade sig på en modevisning i Paris, men nu är det dags att bege oss till den soldränkta Amalfikusten i Italien för att stoppa utvecklingen av ett livsfarligt virus. För att åstadkomma detta behöver du dels förstöra viruset i ett hemligt underjordiskt laboratorium, men även finansiären och den ledande forskaren bakom projektet.

Denna nya sandlåda i byn Sapienza inkluderar, precis som i förra uppdraget, ett omfattande komplex med mängder av sätt att närma sig målen. Det som gör nivån ännu mer levande är att du även kan röra dig runt i den intilliggande byn också, och den idylliska miljön är utsökt designad. Den är inte bara där för att se vacker ut heller, utan det finns ett flertal kopplingar mellan lyxvillan, det hemliga labbet och det övriga samhället.

Även om förra episoden bjöd på en hel rad olika sätt att klara uppdraget, bjuds du här på en större omväxling och fler kreativa lösningar som har en del inslag av mörk humor. Det är den där glimten i ögat som gör Hitman-serien så briljant i de bästa stunderna, och det faktum att jag kunde röja undan ett av mina mål med hjälp av en exploderande golfboll gör att jag har svårt att klaga på uppdraget.

Det är väl fullt normalt att ett hus är utrustat med observatorium?

Det är väl fullt normalt att ett hus är utrustat med observatorium?

Precis som i tidigare uppdrag finns det massor av utmaningar att avklara för alla perfektionister, och jämfört med förra uppdraget är Sapienza ett betydligt roligare område att utforska och hitta alternativa vägar i. Den övergripande berättelsen i spelet är fortfarande för otydlig för att göra en bedömning av, men det har heller aldrig varit seriens starkaste aspekt. Om utvecklingen av uppdragen fortsätter på det här sättet i de kommande episoderna kan det dock bli en riktigt trevlig upplevelse som kan konkurrera med Hitman: Bloodmoney när allt är släppt.

4 kommentarer
  1. macke86
    • Johan Lindros Johan Lindros
      • macke86
        • Johan Lindros Johan Lindros

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.