Recension: Batman – The Telltale Series Episode 3 [PS4]

Min resa inom Gotham City fortsätter i det tredje kapitlet av Telltale Games historia om den mörke riddaren; Batman. 

Hittills har jag fått uppleva en högdramatisk färd med dubbelmoral, svek, ångest och mord i dess guidade tur, men än har jag inte nått toppen av Bruce Waynes ansträngande klättring från den misär han utsätts för.

Episoden New World Order börjar starkt med att miljardären besöker sin vän och borgmästarkandidaten Harvey Dent, som ligger på sjukhus efter den groteska behandlingen han utsattes för i förra delen; Children Of Arkham (8/10). Patientens halva ansikte är inlindat i bandage efter brännskadorna, men under samtalet herrarna emellan märker jag att Harvey sakta genomgår en omvandling med ett stigande hat.

Kommisarie

Kommisarie Gordon sätter ljus på tillvaron.

Familjens förflutna har bitit Bruce Waynes ända många gånger i de förra delarna, och tyvärr dröjer läkningen ännu längre eftersom sluge Oswald Cobblepot lyckas få en fot i Wayne Enterprises, och det skapas en riktigt starkt laddad scen mellan de förra detta barndomsvännerna. Spelstudion fokuserar mer på den starka dialogen i det här avsnittet och mindre slagsmålsscener, men det råder ingen brist av hårda smockor och blåtiror heller, för vad skulle den mörke riddaren göra om han inte får ge skurkar på käften?

Telltale har för tredje episoden i rad lyckats bevisa att Gothams maskerade räddare fortfarande är den bäst framställda superhjälten i tv-spel, och New World Order är så här långt det mest fängslade avsnittet. Jag är skräckslaget förtjust av hur den tidigare bakgrundsfiguren Harvey Dent får en större plats den här gången, och genom att olyckan bygger upp hans vrede och sakta börjar Two-Face göra en storartad entré på bästa Dr. Jekyll och Mr. Hyde-vis.

Hörru, det där är min käpp!

Hörru, det där är min käpp!

Jag vill dra likheten mellan spelskaparnas historia om Läderlappen med en berg- och dalbana, för nu har jag nått toppen av spänningens uppbyggnad från de tre första delarna, och med detta kapitels chockerande slut byggs förväntningarna högt inför de två sista delarna, som förhoppningsvis blir en riktigt adrenalinfylld nedförsbacke.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.