Zero Time Dilemma har äntligen fått ett släppdatum

Jag är ju som bekant väldigt förtjust i både äventyrsspel och visuella romaner, och ett av de spel som kombinerar detta absolut bäst är Zero Escape: Virtue’s Last Reward. Det är ett av mina absoluta favoritspel till PlayStation Vita, och även om pusslen är kluriga och väldesignade är berättelsen den riktiga behållningen.

Föregångaren till spelet – 999: 9 Hours, 9 Persons, 9 Doors – släpptes dock tyvärr aldrig till PlayStation-plattformar och kom faktiskt inte ens till Europa, men nu står det åtminstone klart att nästa spel i Zero Escape-serien lanseras i sommar till PlayStation Vita.

Den 28 juni är datumet som gäller, och det är tillräckligt nära min födelsedag för att jag ska se det som en gåva från Spike Chunsoft. Zero Time Dilemma är den kryptiska titeln till tredje spelet i serien, och berättelsemässigt kommer det att utspela sig mellan de två föregående spelen. Utvecklarna har i vanlig ordning lagt stor fokus på pusselelementen och berättelsen, men kommer att ändra en aning på hur det hela skildras för att locka in de som inte riktigt gillar det typiska upplägget i visuella romaner. Tanken är att ha fler animerade sekvenser, vilket förmodligen kommer att spara in på slitaget på X-knappen en aning.

Att döma av trailern kommer berättelsen att vara sedvanligt förvirrande och hjärnvrickande, men jag hoppas på samma nivå av ”wow”-känsla som Virtue’s Last Reward gav när det hela nystas ut i slutet.

Ett svar
  1. motz motz

Kommentera