Vikings – Wolves of Midgard är snart här

Det var länge sedan jag spelade ett riktigt trevligt action-RPG tillsammans med någon i soffan. Jag minns fortfarande de långa timmarna som jag och min hustru tillbringade framför vår PlayStation 2 som var laddad med Champions of Norrath, uppföljaren Champions: Return to Arms och så klart även Baldur’s Gate: Dark Alliance.

I och med utannonseringen av Vikings – Wolves of Midgard under 2015, har jag längtat efter att få sätta tänderna i spelet från Gamesfarm. Titeln har i videoformat utlovat nästan exakt samma upplevelse, kombinerat med en gnutta Diablo III: Reaper of Souls (9/10), vilket på pappret ser extremt lovande ut.

I den nya trailern visar studion upp miljöer som jag känner igen och fullkomligt älskar; karga ökenlandskap blandat med kalla isgrottor. Vapen, skatter och mängder av monster kantar vägen framåt och självklart finns det ett ganska stort färdighetssystem att utforska.

Något som däremot saknas – och som gör mig en smula besviken – är ett flerspelarläge utan internetuppkoppling. Vikings verkar nämligen endast stödja flerspelarläge online, något som jag tycker är riktigt tråkigt. Visserligen har jag flera PlayStation 4-konsoler i hemmet men inget slår ju känslan av gemenskap när man slaktar monster tillsammans på samma skärm.

Den 24 mars är det i vilket fall dags att leta fram yxan, kamma skägget och sjunga upp sitt krigsvrål, då Vikings – Wolves of Midgard släpps till PlayStation 4 både i digitalt och fysiskt format.

Kommentera