VEV: Viva Ex Vivo släpps i sommar

Tycker du att indie-titlarna Abzû och No Man’s Sky är för lättbegripliga och verkar alldeles för tafatta när det kommer till upplägget? Isåfall kan du glädjas åt att den lilla studion Truant Pixel precis har annonserat utmanaren till årets mest udda spel. Produkten kallas VEV: Viva Ex Vivo och låter dig axla rollen av en mikrobiolog som måste undersöka en mängd prover.

Nu är det inte alls något nytt Surgeon Simulator (7/10) vi pratar om här, utan en helt annorlunda upplevelse där det bara finns tre mål: utforska, ät och överlev. Du fjärrstyr nämligen en mikroskopiskt liten biologisk maskin som hela tiden strömmar bilder till forskarens receptorer. Allt ser gigantiskt stort ut i den konstgjorda verkligheten som vi ser i spelet men i verkligheten kan det röra sig om en liten droppe vatten.

När jag tittar på filmen nedan, dras jag genast till spelet tack vare den sköna musiken och de fantastiska världarna som målas upp framför den lilla VEV-sonden. Jag får faktiskt lite nostalgiska känslor från tiden jag spenderade med det knepiga, men underbara Aquanaut’s Holiday. Samtidigt tycker jag att jag ser lite inspiration från både Flower och flOw från Thatgamecompany, något som höjer förväntningarna ytterligare från mitt håll.

VEV: Viva Ex Vivo är från början programmerat för att stödja PlayStation VR och uppgraderingen till den virtuella versionen är dessutom gratis. Spelet ska enligt utvecklarna släppas under sommaren till PlayStation 4. Personligen längtar jag verkligen efter att få susa fram genom vattendroppar, undvika farliga bakterier och mumsa i mig nyttiga proteiner, speciellt i den virtuella verkligheten!

Blev du också hungrig på lite röda blodkroppar?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.