Valkyria Revolution släpps i Europa under våren 2017

Jag kan inte tro att jag skriver detta, men snart är det faktiskt dags att sätta tänderna i en alldeles ny del i serien Valkyria Chronicles! Eller ja, en ny del är det ju egentligen inte eftersom Valkyria Revolution utspelar sig i en alternativ tidslinje, kontinent och universum; det råder med andra ord inte någon brist på alternativ i denna upplaga.

De gemensamma faktorerna med tidigare spel är att det fortfarande krigas om makten över ragnite, och inte att förglömma den tecknade stilen som är ett genomgående tema när det kommer till Valkyria-spelen. Visserligen verkar det som att grafikmotorn CANVAS har övergivits, och istället ersatts med något som levererar (extremt) vältecknad anime på skärmen.

Det finns några förändringar som gör mig aningen kluven. Dels introduceras spelarens val som en tung komponent, vilket innebär att de vägar du tar och de ståndpunkter du håller fast vid kommer att forma berättelsen till att antingen bli en hjältesaga, eller en berättelse om hur fem maktlystna ungdomar tog över världen. Vi har fått se mängder av försök till denna typ av narrativ och jag ställer mig frågande till om Valkyria-universat verkligen behöver det.

Här får du för att du är kvar i det turordningsbaserade träsket!

Här får du för att du är kvar i det turordningsbaserade träsket!

Den andra förändringen som införs är att de turordningsbaserade striderna har ersatts med mer action-betonade skärmytslingar. Mycket av charmen i Valkyria Chronicles Remastered (9/10) var just kombinationen av strategi, blandat med actionelement där jag fick rudimentär kontroll över vad min hjälte skulle göra.

Oavsett hur allt levereras, är jag väldigt intresserad av att få se vad som händer i världen där ragnite är hårdvalutan och min rebelliska grupp försöker skapa ordning (eller kaos). Spelet släpps våren 2017 både till PlayStation 4 och till PlayStation Vita. Ägare av den bärbara konsolen får nöja sig med ett nedladdningsbart spel, medan PlayStation 4-ägare kan välja mellan ett fysiskt exemplar eller att ladda ned spelet från PlayStation Store.

Hur peppad är du på ett nytt Valkyria-spel?

Kommentera