Valkyria Revolution får äntligen ett släppdatum

I ett tidigare inlägg, gick jag igenom några av de nyheter som vi har att se fram emot i det kommande Valkyria Revolution, vilket är ett sidospår till Valkyria Chronicles (9/10). Det mest förvånande i seriens utveckling är att de turordningsbaserade striderna har slopats till viss del och istället ersatts med vad som verkar vara ett hybridsystem mellan action och strategi.

Den tidigare utlovade perioden för när spelet släpps har ändrats från vår till tidig sommar, något som åtminstone gör mig glad, eftersom somrarna annars brukar vara något tunnsådda när det kommer till nya spel.

Förutom att vi nu vet att spelet släpps till PlayStation 4 och PlayStation Vita i Europa den 30 juni, bjuder SEGA även på en purfärsk video med både vackra filmscener och en del sekvenser från själva spelet.

Jag är fortfarande en smula kluven över beslutet att gå över mer åt det fartfyllda actionhållet, då jag tyckte att stridssystemet fungerade ypperligt redan i det första spelet. Dock håller jag hoppet högt och ber en stilla bön att jag ska känna mig lika indragen i berättelsen som i ursprungstiteln.

Ser du fram emot en sommar tillsammans med krigarna i Vanargand?

Ett svar
  1. Jesper Pettersson Jesper Pettersson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.