Ubisoft tillkännager extremsportspelet Steep

Extremsportgenren är inte riktigt lika bred som den var förr, men Ubisoft har beslutat sig för att ändra på detta genom deras nya satsning som heter Steep. Detta spel fokuserar på alpina vintersporter som snowboard och skidor i extrema förhållanden, men bjuder även på vingdräkter och fallskärm. Allt detta utspelar sig i Alpernas högsta och mest svåråkta toppar, och det ser otroligt spännande ut.

Att döma av det som visades upp i demonstrationen kommer stora delar av spelet handla om diverse livsfarliga utmaningar och är fokuserat på att mäta dina färdigheter mot vänner. Spelet är oerhört vackert och tack vare den öppna strukturen på spelvärlden kan jag mycket väl tänka mig att bara flyga omkring bland bergstopparna med min vingdräkt för att ta in de fantastiska miljöerna.

Snowboard och skidor ser ut att inkludera en trickkomponent utöver bara att överleva de branta stupen, och i brist på ett nytt SSX kanske detta kan vara ett lämpligt, om än lite för realistiskt, substitut. Jag kan bara tänka mig hur detta spel skulle kunna kännas i ett VR-headset, men tyvärr nämndes inget om detta. Hoppas kan man ju alltid. Spelet kommer att släppas redan i december, så väntan är inte speciellt lång.

Kommentera