Ubisoft presenterar planerna för nya budgetåret

Ubisoft har inte legat på latsidan direkt när vi kikar ett år bakåt, med lyckade lanseringar av bland annat Tom Clancy’s The Division (8/10) och Assassin’s Creed: Syndicate (8/10). De har dock nu klargjort att nya budgetåret kommer att bjuda på ännu fler godsaker, däribland ett helt nytt spel som inte en del av en befintlig serie.

Sedan tidigare har vi fått reda på att de kommer att ta en välbehövlig paus från Assassin’s Creed-serien, som sannolikt kommer att göra en återkomst under hösten 2017, men nu har vi fått en tydligare bild över vilka spel de kommer att ha som stora pelare under budgetåret som sträcker sig fram till 31 mars 2017.

När Ubisoft tillkännagav att Assassin’s Creed tar ett sabbatsår fanns det tydliga antydningar att en uppföljare till Watch Dogs (7/10) kommer att ta den platsen i höstens lanseringsschema. Detta är troligtvis fortfarande fallet, trots att utgivaren fortfarande inte officiellt har tillkännagivit spelet än.

Bland de redan kända titlarna som är planerade har vi Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands, som fick en riktigt imponerande visning under Ubisofts presskonferens på förra årets E3-mässa. Det återstår förstås fortfarande att se om spelet kan leva upp till den enorma öppenhet som trailern utlovade, men det finns anledning att hålla ögonen på detta spel.

Vi kommer även att få ta del av spelet med den fantastiskt fyndiga undertiteln South Park: The Fractured But Whole, och om de lyckas återfånga stämningen från South Park: The Stick of Truth (7/10) samt polera bort en del av problemen som föregångaren hade, kan detta bli en riktig höjdare.

Sist, men inte minst, kommer vi även att få ta del av For Honor, det ambitiösa närstridsspelet som fokuserar på dueller på stora slagfält. Jag har själv inte riktigt blivit såld på konceptet eftersom de har fokuserat ganska mycket på flerspelarläget hittills, men enligt utvecklarna ska det även finnas en kampanj. Förhoppningsvis får vi se ännu en underhållande presentation under E3 med Jason VandenBerghe i spetsen, eftersom hans excentriska utstrålning var en av höjdpunkterna under förra årets presskonferens.

Detta blir alltså sammanlagt fem stycken kommande storbudgetspel som alla är planerade att släppas innan den 31 mars 2017, och jag skulle gissa på att många av datumen kommer att spikas under E3-mässan som är mindre än en månad bort nu. Jag är väldigt nyfiken på vad de har i rockärmen när det gäller det helt nya spelet, och jag hoppas att det inte är alldeles för likt deras beprövade sandlådemodell.

Vad ser du fram emot mest?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.