Tre klassiska musikspel görs om för PlayStation 4

Wow! PlayStation Experience hade verkligen något för alla, verkar det som. Då jag gärna målar in mig i hörnet som den musikspelsälskande, japanska nörd jag faktiskt är, bjöds det även en hel del underbara nyheter för mig ikväll.

Det finns rytmbaserade spel som uteslutande handlar om musiken och att knappa i takt med en specifik rytm. Sedan finns det spel som använder musik, toner och rytmer på ett helt nytt, annorlunda sätt. Många av dem tillhör PlayStation 2-eran, och i andra fall skapades de till plattformen som startade allt, en gång i tiden: PlayStation.

Idag utlovade Sony ett återvändande av den höga kvalitet och kreativitet som erbjöds för länge sedan. Nu får även de som precis vaknat upp till konsolspelande uppleva klassikerna!

Tre titlar annonserades vara under utveckling till PlayStation 4, med 4K-stöd för er som har utrustningen som klarar av detta. Glädjande nog, var det tre mycket intressanta spel som Sony valt i detta uppgraderingsscenario: PaRappa the Rapper, Loco Roco och Patapon. Samtliga titlar ska släppas redan under nästa år.

Loco Roco har jag spelat ytterst lite av, men de minnen jag har är såklart positiva eftersom jag älskade den ibland flamsiga indie-musiken, vilken kombinerades utmärkt med den gulliga spelmekaniken. Jag ser verkligen fram emot att få rulla fram i alla världar och äta blommor för att bli större; allt till tonerna av utsökt musik.

Parappa the Rapper är det genom tiderna många som rekommenderat mig att spela. Inte förrän uppföljaren Parappa the Rapper 2 släpptes till PlayStation 4, lyckades jag dock äntra denna underbara värld. Även om jag inte spelat det första spelet, kan jag redan nu rekommendera att du provar. Ett demo är nämligen redan släppt via PlayStation Store. Tro mig, det blir det första jag kastar mig över i morgon bitti!

Patapon är en saga i sig. Här styr du en armé av små söta krigare genom världen. Du har ett fåtal kommandon till ditt förfogande, och dessa måste utföras i takt med musiken. Krigarna följer såklart dina kommandon till pricka, eftersom du är den utsedda guden som ska rädda dem till ett bättre liv. Många timmar har jag tillbringat med soldaterna i denna spelserie, och jag ser verkligen fram emot att få guida dem vidare igen.

Längtar du också redan till 2017, rytmspelens år?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.