Trailer visar uppdragsstrukturen i Sniper: Ghost Warrior 3

De konkurrerande krypskyttespelen Sniper: Ghost Warrior och Sniper Elite kommer att gå ännu en rond under 2017 för att göra upp om vem som kan smyga bäst. Hittills har kampen varit ganska ojämn, till Sniper Elite-seriens fördel, men efter en del förseningar ämnar Sniper: Ghost Warrior-utvecklarna att ändra på denna trend med seriens tredje spel.

I en ny trailer visar CI Games upp delar av ett uppdrag för att demonstrera en del av de många verktyg som protagonisten Jon har till sitt förfogande, och det ser onekligen bättre ut än vad de tidigare spelen gjorde.

I klippet får vi se allt från drönare med hackingförmågor till Jons förmåga att analysera omvärlden för att undvika minor, och förutsatt att det hela implementeras väl i uppdrag som är roliga att experimentera med kan det slutligen bli ordning på spelserien. De tidigare delarna har lidit ganska mycket av att det helt enkelt inte är kul att spela, utan mest ett bra koncept som utvecklarna inte riktigt vet hur de ska göra till ett helt spel.

Sniper: Ghost Warrior 3 har siktat in sig på lansering den 4 april, vilket är ett par månader efter Sniper Elite 4. Det återstår att se vem som vinner krypskyttekampen under nästa år, men jag hoppas att den kommer att bli jämnare än tidigare.

Kommentera