Torment: Tides of Numenera släpps på PS4

Den lyckade Kickstartern för Torment: Tides of Numenera utannonserade förra veckan att Techland kommer att stå för distributionen av den fysiska versionen över hela världen. I samma veva utannonserades även att Techland kommer att bistå inXile med portering av spelet till PlayStation 4. Spelet beskrivs som en andlig uppföljare till det eminenta Dungeons & Dragons-rollspelet PlaneScape: Torment som släpptes av Black Isle 1999. Föregångaren kännetecknas av en stark berättelse där protagonisten inte kan dö och försöker få tillbaka sitt minne medan han reser mellan olika dimensioner.

InXile och Brian Fargo köpte rättigheterna till Torment 2012 och startade Kickstartern kort därefter. Tides of Numenera utspelas i rollspelsvärlden Numenera som skapats av Monte Cook, vars tidigare verk innefattar bl.a. PlaneScape-böcker och äventyr för papper-och-pennarollspelet Dungeons & Dragons.

En stor port där marken är av kött. Det bådar inte gott...

En stor port där marken är av kött. Det bådar inte gott…

Jag spelade igenom det gamla Torment-spelet flera gånger och valde olika medhjälpare och spelade olika yrken varje gång, och längtar verkligen efter det nya spelet. Som backare har jag tillgång till en tidig version på Steam, men har medvetet låtit bli att starta det för att få en komplett upplevelse när det är helt färdigt. Nu när jag vet att det dyker upp på PS4 kanske jag spelar det där istället.

Kommer du att spela Torment: Tides of Numenera?

Kommentera