The Turing Test släpps på PlayStation 4

Gillar du också kluriga pusselspel i förstapersonsvy i stil med Portal och The Talos Principle (9/10)? I så fall bör du skriva in den 23 januari i kalendern. Då släpps nämligen The Turing Test från den oberoende studion Bulkhead Interactive till PlayStation 4. Spelet släpptes förra året till PC och Xbox One och möttes av överlag goda recensioner.

Jag är personligen otrolig svag för genren, men har inte plockat upp The Turing Test till någon annan plattform och nu ser jag verkligen fram emot att få spela det på min PlayStation.

Här krävs mer från dina små grå än det genomsnittliga matcha-tre

Turingtestet är ett begrepp inom vetenskapsområdet artificiell intelligens och ska vara designat för att kunna skilja på människor och maskiner. Och som namnet antyder kommer du i spelet att lösa en mängd kluriga problem som inte en maskin skulle klara av. Likt ovan nämnda The Talos Principle bjuds du även på en berättelse om var gränsen mellan människa och maskin går och hur vi definierar liv. Till din hjälp har du ett högteknologiskt verktyg för att styra om energi mellan olika maskiner.

Kommer du att köpa The Turing Test?

Kommentera