The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II släpps i Europa

NIS America bekräftade under midsommarhelgen att The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II kommer att släppas i Europa under hösten. Personligen håller jag ettan som ett av de senaste årens bästa japanska rollspel och med tanke på att det går att importera föregångarens sparfil, blev jag extra glad. Jag var nervös att del två aldrig skulle nå Europa, och frågade därför utvecklarna Falcom om jag skulle kunna importera min sparfil i den nordamerikanska utgåvan. Nej, var svaret.

Förutom att du får bättre grundegenskaper och bonusföremål när du läser in sparfilen, kommer din relation med klasskamraterna att påverka dialogen i uppföljaren. ARCUS-systemet är tillbaka och förutom stridslänkarna introduceras även Overdrive som kommer att ge dig möjlighet att utföra upp till tre handlingar i rad. Om den möjligheten känns lånad från Bravely Default, så känns nyheten att kunna rekrytera personer ute i världen och öppna nya butiker inspirerad av Suikoden-serien.

Slutligen kommer du också att få tillgång till ett luftskepp och Angelicas Orbal-motorcykel från den första delen. Jag håller tummarna för att vi får lite mer frihet att resa mellan de olika platserna, även om det linjära upplägget i ettan fungerade väldigt bra.

Rean har en ny jacka, Millium har en ny nalle...

Rean har en ny jacka, Millium har en ny nalle…

NIS America annonserade att vi får både fysiska och digitala utgåvor för PlayStation 3 och PlayStation Vita.

OBS! Trailern innehåller en spoiler för The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel (8/10). Om du inte har spelat klart det, rekommenderar jag att du gör det innan du tittar på trailern!

Kommer du att spela The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II?

Ett svar
  1. Jesper Pettersson Jesper Pettersson

Kommentera