The Last of Us Part II har tillkännagivits

PlayStation Experience 2016 bjöd på många stora nyheter, men den största är utan tvekan bomben som presentationen avslutades med. Med en otroligt stämningsfull trailer offentliggjordes en uppföljare till ett av förra generationens absolut bästa spel, The Last of Us (9/10).

Spelet, som har titeln The Last of us Part II, kommer att utspela sig flera år efter första berättelsen, och i klippet får vi se en vuxen Ellie som är hämndlysten efter en händelse som ännu är oklar.

Det poängterades att spelet fortfarande är i ett väldigt tidigt utvecklingsstadium, och det finns ännu inga officiella planer på när vi kan tänkas få återvända till den hemska postapokalyptiska spelvärlden igen. Om jag skulle gissa tror jag att slutet av 2018 eller början av 2019 kan vara en realistisk förväntning. Jag väntar förstås så länge som det behövs för att de ska kunna göra det till det mästerverk som det förtjänar att bli, även om väntan kommer att bli olidlig.

Med tanke på att Ellie och Joel fortfarande är följeslagare i trailern väcker det en del frågor om hur uppföljaren kommer att hantera slutet från första spelet. Spekulationerna snurrar i mitt huvud, men jag är övertygad om att producenterna Neil Druckman och Bruce Straley har en bra lösning på det hela.

Ett svar
  1. Krax

Kommentera