The Flame in the Flood har fått ett lanseringsdatum

Det formligen forsar fram intressanta överlevnadsspel till PlayStation 4, och The Flame in the Flood är det senaste tillskottet till genren. Som vanligt i speltypen handlar det om att samla resurser för att överleva och självklart akta sig för farliga varelser.

Jag har spelat en hel del titlar där överlevandet kretsar kring att samla föremål, skapa verktyg och bygga skydd där Don’t Starve, Minecraft och 7 Days to Die (7/10) är några. The Flame in the Flood erbjuder dock ett något annorlunda koncept där basbyggande är ersatt av tillfälliga skydd och döden innebär total omstart; ett spelelement jag historiskt sett inte uppskattar fullt ut.

I spelet kontrollerar du karaktären Scout och hans trogne följeslagare; hunden Aesop. Äventyret utspelar sig på en flod där din enda fasta punkt i tillvaron är en flotte, som ni använder för att ta er nedströms. Det krävs en konstant kontroll av hunger, värme, sömn och törst och därför behöver paret med jämna mellanrum gå i land för att utforska.

Landskapet är riktigt lockande, åtminstone om du älskar postapokalyptiska vyer av förfallna hus och landskap där naturen tagit tillbaks makten. Spelet släpps redan den 17 januari, och levereras med extramaterial i form av ett extra ljudspår med utvecklarens kommentarer, PlayStation-avatarer och ett dynamiskt tema för PlayStation 4.

Ser du fram emot att försöka överleva på en flotte?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.