The Escapists 2 fängslar spelare med nya spelsätt

Efter att ha recenserat The Escapists (8/10) och The Escapists: The Walking Dead (7/10), måste jag erkänna att jag glömde bort de härligt pixliga äventyr jag upplevt i den lilla sandlådan som Mouldy Toof Studios och Team 17 skapat. Det har funnits så mycket annat att fila på och sätta tänderna i.

Båda titlarna anammade verkligen den sköna retrokänslan som på sistone i princip blivit en standard för många indiespel. Parallellerna med klassikern Skool Daze (som jag spelade på ZX Spectrum), går inte att förbise och faktum är att utvecklarna träffade mitt i prick både när det kommer till grafik och spelupplägg.

För att reta den där nerven som suktar efter spel som ser gamla ut, men erbjuder ett djup vilket inte vore möjligt på den tiden, har nu Team 17 annonserat att uppföljaren till flyktsimulatorn från 2015 är på väg.

Titeln på det nya, upputsade verket är rätt och slätt The Escapists 2. Förutom bättre grafik och möjligheten att välja hur karaktären ser ut (ja, du kan äntligen välja en kvinnlig huvudperson), erbjuds även rejäla nyheter.

Nu kan du starta ditt alldeles egna gäng inom fängelsets väggar och se till att alla involverade sköter sina små delar för att ni ska lyckas fly. Föredrar du maktspelet i fängelset och vill kontrollera den instängda miljön, finns det möjlighet till det också.

Den största nyheten är dock funktionen som enligt mig saknats sedan början; att kunna spela tillsammans med en vän via internet eller sittandes i soffan. Ett utbrytningsförsök blir sällan lyckat eller speciellt kul helt ensam, och därför ser jag väldigt mycket fram emot att få prova fängelselivet tillsammans med min grabb. Rent virtuellt alltså.

Vi har ännu inte fått något datum för när spelet släpps till PlayStation 4, men det är med allra största säkerhet dags att förbereda sig inför ett flyktförsök under året.

Ser du fram emot att fly fängelselivet tillsammans med en vän i år?

Ett svar
  1. Kristoffer Nyrén Krille

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.