The Caligula Effect får ett släppdatum och ny trailer

PlayStation Vita-spelet Caligula som var nummer 9 på min lista över årets hetaste Vita-titlar har bytt namn för släppet i väst och heter nu The Caligula Effect. I samband med detta titelbyte har dessutom det Persona-doftande spelet fått ett spikat lanseringsdatum, nämligen den 2 maj.

Jag vill kalla spelet en kusin till Persona av flera anledningar. Spelen har samma författare i form av Tadashi Satomi, båda utspelas i skolmiljö med gymnasieelever i huvudrollen och äventyrandet sker i en parallell värld.

Även gränssnittet get Persona-vibbar, på ett positivt sätt

Huvudpersonerna har en klubb på sin gymnasieskola där de umgås tillsammans i en virtuell värld. Det visar sig att en artificiell intelligens vid namn Mobius styr denna värld och protagonisterna måste förstås bekämpa den. Mobius styrs i sin tur av en virtuell popidol och det blir därför stort fokus på musiken.

Flera kända musikproducenter från Japan som exempelvis OSTER project, 40mP, 164, och cosMo@Bousou-P har musik med i spelet. Du kanske känner igen något av namnen från Hatsune Miku-spelen?

Det ska finnas över 500 spelbara karaktärer där samtliga har en unik bakgrundshistoria och egna uppdrag. Tänk dock på att du bara kan använda fyra i taget! Stridssystemet beskrivs som djupt strategiskt där planering premieras. Det finns över 100 unika färdigheter att använda i striderna som startar helt sömlöst när du stöter på fiender.

Kommer du att spela The Caligula Effect?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.