The Caligula Effect får ett släppdatum och ny trailer

PlayStation Vita-spelet Caligula som var nummer 9 på min lista över årets hetaste Vita-titlar har bytt namn för släppet i väst och heter nu The Caligula Effect. I samband med detta titelbyte har dessutom det Persona-doftande spelet fått ett spikat lanseringsdatum, nämligen den 2 maj.

Jag vill kalla spelet en kusin till Persona av flera anledningar. Spelen har samma författare i form av Tadashi Satomi, båda utspelas i skolmiljö med gymnasieelever i huvudrollen och äventyrandet sker i en parallell värld.

Även gränssnittet get Persona-vibbar, på ett positivt sätt

Huvudpersonerna har en klubb på sin gymnasieskola där de umgås tillsammans i en virtuell värld. Det visar sig att en artificiell intelligens vid namn Mobius styr denna värld och protagonisterna måste förstås bekämpa den. Mobius styrs i sin tur av en virtuell popidol och det blir därför stort fokus på musiken.

Flera kända musikproducenter från Japan som exempelvis OSTER project, 40mP, 164, och cosMo@Bousou-P har musik med i spelet. Du kanske känner igen något av namnen från Hatsune Miku-spelen?

Det ska finnas över 500 spelbara karaktärer där samtliga har en unik bakgrundshistoria och egna uppdrag. Tänk dock på att du bara kan använda fyra i taget! Stridssystemet beskrivs som djupt strategiskt där planering premieras. Det finns över 100 unika färdigheter att använda i striderna som startar helt sömlöst när du stöter på fiender.

Kommer du att spela The Caligula Effect?

Kommentera