Telltales Batman-tolkning dyker upp i sommar

Under förra årets The Game Awards avslöjade Telltale Games att de hade införskaffat rättigheterna för att skapa ett Batman-baserat äventyr, något som jag förmodligen inte är ensam om att se väldigt mycket fram emot. I helgen lyfte utvecklarna på skynket för att dela med sig av lite av det vi kan se fram emot.

Berättelsen kommer att fokusera på situationer som involverar både Batman och Bruce Wayne, vilket får mig att med skräckblandad förtjusning se fram emot alla svåra beslut vi kommer att ställas inför. De potentiella konsekvenserna i berättelsen är helt enkelt väldigt lockande.

Kända karaktärer som till exempel Alfred, Vicky Vale och James Gordon kommer förstås också att vara med i spelet, men räkna inte med att få bekanta dig med Robin eller Batgirl. Det ser alltså ut som att Batman kommer att vara enda superhjälten i denna berättelse. Inget nämndes dock om vilka bovar du kommer att behöva tampas mot, men jag tror nog inte att det är en högoddsare att Jokern finns med på ett hörn någonstans.

Telltale jobbar fortfarande hårt på att skriva manuset för serien, men avslöjade att de siktar på att dra igång den episodiska upplevelsen under sommaren. Spelet verkar landa på en 18-årsgräns, vilket sannolikt innebär att de inte kommer att hålla tillbaka i tolkningen av det många gånger mörka källmaterialet. Detta är enligt mig något av det mest spännande som Telltale har tagit sig för på länge.

Ser du också fram emot Telltales version av Batman?

Kommentera