Sword Art Online kommer till PS4

Jag spelade och recenserade Sword Art Online: Hollow Fragment (7/10) till PlayStation Vita för ett tag sedan och gav det ett hyggligt betyg – jag gillade konceptet! Jag minns dock att jag hade en del problem med kontrollerna eftersom spelet krävde ganska precis kamerastyrning. På den bärbara konsolen var detta lite jobbigt, jag ville så gärna spela det på PlayStation 4 istället. Nu verkar Bandai Namco ha kommit till samma insikt eftersom de idag berättade att även PlayStation 4-ägare kommer att få möjligheten att besöka Aincrad.



I trailern framkommer att spelet är upputsat grafikmässigt, något som inte förvånar speciellt. Däremot blev jag lite överraskad när jag såg att Strea får en egen berättelse vilket ökar den redan långa speltiden. Spelet släpps i Europa redan i sommar, den 28 juli och sparfiler från PlayStation Vita går såklart att överföra.

Till PlayStation 4 kommer under hösten även uppföljaren som heter Sword Art Online: Lost Song. Äventyret fortsätter i Alfheim Online där den senare delen av TV-seriens första säsong utspelar sig. Även här handlar det om ett långt, härligt rollspel med många strider och episka slutbossar. Det intressanta med den här spelvärlden är att alla har vingar och kan flyga, något som innebär att vi förmodligen kan se fram emot snabbare förflyttning.

Ser du fram emot simulerat onlinespel i Aincrad och Alfheim?

3 kommentarer
  1. Thomas Thomas
  2. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.