Svenskutvecklade Little Nightmares har offentliggjorts

Strax innan Gamescom började Bandai Namco visa upp en smygtitt på ett kommande spel med namnet Little Nightmares, och nu när mässan har dragit igång har spelet slutligen avtäckts på riktigt. Det visar sig vara ett nytt plattformsspel utvecklat av Malmö-baserade Tarsier Studios som under en längre tid har arbetat på ett spel med projektnamnet Hunger. Detta fångade Bandai Namcos ögon och genom detta samarbete får Tarsier möjligheten att färdigställa spelet under det nya namnet Little Nightmares.

Tarsier Studios har ju gott om meriter när det kommer till sidoscrollande plattformsspel med tanke på deras arbete med LittleBigPlanet-serien. Likheter med denna populära spelserie går även att se i trailern, även om det är en helt annan grafisk stil och ett betydligt mörkare tema. Trailern visar verkligen upp en lite småkuslig stämning som får mig att vilja utforska de vackert designade miljöerna.

Spelet kommer att släppas i början av nästa år, och jag håller verkligen tummarna för att Tarsier Studios lyckas med detta spel som är deras första egna produkt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.