Stardew Valley kommer till PlayStation 4

Har du längtat efter att lämna stadslivet bakom dig tillsammans med alla krav på prestation och framgång? Förmodligen är det bara ett karriärval som kan rädda dig i verkliga livet, men om du kan tänka dig att nöja dig med en simulerad upplevelse av det enkla livet, finns det hopp.

Utvecklingen av spelet Stardew Valley är en saga i sig kan jag tycka. Skaparen Eric Barone ligger bakom lantsimulatorn som hämtar stora portioner inspiration från bland annat Harvest Moon. Under flera år har han byggt upp världen, programmerat och utformat upplevelser, allt på egen hand. Titeln som släpptes tidigare i år till PC har fått enormt mycket positiv kritik från spelare, och alldeles snart är det dags för PlayStation-spelare att få ta del av mästerverket.

I spelet ärver huvudkaraktären en gammal bondgård och beslutar sig för att lämna stadslivet till förmån för frisk luft och möjligheten till självförsörjning. Det är upp till dig som spelare att rusta upp hus och hem, börja odla grödor och så småningom expandera gården.

Inspirationskällorna lyser igenom ganska tydligt eftersom det även går att stifta nya bekantskaper i det lilla samhället utanför gården, bedriva handel och eventuellt också påbörja en romans med någon av de tolv tillgängliga singlarna.

Personligen är jag ganska svag för den här typen av spel, där jag får fria händer att leva ett simulerat liv i lantlig miljö, och förmodligen innebär det att jag kommer att tillbringa åtskilliga timmar på landet lagom till jul.

Spelet släpps till PlayStation 4 den 14 december i Europa. Tänd stearinljusen, fram med grepen och se till att spara pengarna i jul så att du har råd med den röda traktorn; här ska levas lantliv!

Har du också börjat leta upp dina gummistövlar och arbetshandskar?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.