Sony offentliggör ett flertal intressanta lanseringsdatum

Under gårdagen presenterade den nordamerikanska PlayStation-bloggen planerna för en ganska omfattande vårkampanj på PlayStation Store, som kommer att innefatta en rad nya intressanta spelsläpp. Även om det inte verkar som att exakt samma kampanj kommer att gälla för våra regioner, kan vi åtminstone glädjas åt att kunna se fram emot de fem spel som kommer att dyka upp på PlayStation Store under drygt en månad framöver.

Först ut är det flummiga spelet Everything, som vi kommer att kunna införskaffa redan nästa vecka. I detta spel som är centrerat runt utforskning av spelvärlden kan du ta kontroll över allt du kan se i spelet. Vill du vara ett djur? Eller en planet? Eller kanske till och med en hel galax? Då är det här spelet du har längtat efter. Exakt vad som är målet i spelet är kanske en aning oklart, men upplägget höjer helt klart ögonbrynen och det ska bli intressant att kika närmare på detta när det släpps den 21 mars.

Veckan efter är det dags för Rain World att äntra scenen, och här bjuds vi på ett mer traditionell spel i form av ett tvådimensionellt plattformsspel. Även här är en del utforskande på menyn, men pussel och strider kommer också att sätta dina färdigheter på prov i denna otroligt vackra pixliga spelmiljö. Den 28 mars är det dags att iklä sig rollen som denna märkliga varelse i Rain World.

Den 4 april får många nostalgiker sitt lystmäte, för då släpps nämligen nyversionen av det klassiska rytmspelet PaRappa the Rapper. Den rappande hunden firar dessutom 20-årsjubileum i samband med lanseringen, och förhoppningsvis har den digitala jycken åldrats väl sedan han ursprungligen såg dagens ljus. Spelet är en tvättäkta PlayStation-klassiker, och något som snurrade många varv i min gamla konsol när det begav sig.

Klassiska turordningsbaserade rollspel med 16-bitstil är troligtvis något som går hem hos många gamla konsolveteraner, och den 11 april försöker Cosmic Star Heroine återskapa dessa känslor av nostalgi. Här erbjuds en science fiction-berättelse med främmande planeter, mystiska miljöer och förstås både ondsinta robotar och utomjordiska fiender. Enligt utvecklarna ska spelet blanda den klassiska 16-bitstilen med mer moderna designfilosofier, vilket förstås känns som en trevlig kombination.

Veckan efter är det dock dags att väcka min egna nostalgi. Då är det dags för kampanjens absoluta höjdpunkt, i form av Full Throttle Remastered, och som jag har längtat efter att återförenas med den stenhårde Ben och hans motorcykelgäng Polecats. Lucasarts skapade många mästerverk under äventyrsgenrens gyllene år, och Full Throttle är förmodligen inte det bästa av dem, men det är nog ändå min favorit. Musiken, stämningen och röstskådespelarna höll på den tiden skyhög klass, och förhoppningsvis har spelet åldrats precis lika väl som det har gjort i mitt huvud. Den 18 april får vi se.

Sist ut i denna vårkampanj har vi ett spel som vi har hört talas om sedan PlayStation 4-lanseringen, och nu verkar det vara dags att för detta verk att se dagsljus. What Remains of Edith Finch utvecklades länge i Santa Monica Studios indie-inkubator, men under förra året skiftade projektet utgivare. Med tanke på att spelet utvecklas av Giant Sparrow, som bland annat ligger bakom The Unfinished Swan, kommer det här troligtvis att vara en väldigt speciell upplevelse. De uppvisade en stor talang för att skildra vackra berättelser med hjälp av unika spelmekaniker, och det ser ut som att What Remains of Edith Finch absolut kommer att spinna vidare på detta.

Vad ser du mest fram emot under denna vårkampanj?

Kommentera